Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začátek týdne proprší. Přeháňka zaplavila ulici v Jablonci

Slunečníky můžete pomalu nahradit deštníky. Meteorologové varují před silnými bouřkami doplněnými o vydatné deště, které se mají nad Liberecký kraj přesunout během nedělního odpoledne. Varování platí až do středeční noci. S výrazným ochlazením nemáme počítat, rtuť teploměru by neměla klesnout pod 24 stupňů Celsia.

První přeháňky s bouřkami se nad Libereckým krajem objevily v neděli odpoledne. I v dalších dnech se ale mají teploty pohybovat stále těsně pod hranicí třiceti stupňů Celsia. Podobné počasí by mělo na severu Čech setrvat až do středečního odpoledne.

„Počasí u nás bude ovlivňovat oblast nižšího tlaku vzduchu. Ze západní do střední Evropy bude zvolna postupovat zvlněná studená fronta,“ dodala Jana Ehertová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Krátká, ale velmi silná, přeháňka zasáhla Jablonec nad Nisou už během nedělního odpoledne. Déšť plnil kanály takovým tempem, že policisté museli uzavřít ulici U Zeleného stromu, kde voda zaplavila téměř celou komunikaci.

Štítky Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, Česko, Český hydrometeorologický ústav, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátek týdne proprší. Přeháňka zaplavila ulici v Jablonci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.