Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zeleň na Soukenném náměstí nepřežila první zimu

Sedíte si takhle na Soukenném náměstí, jak jinak než připojeni na městkou wi-fi a něco vám kazí dojem z prosluněného dne? Je to nejspíš zeleň, která na zrekonstruovaném náměstí doznala výrazných změn, a to bohužel k horšímu. Vedení města se proto rozhodlo od zhotovitele, kterým je společnost Syner, dílo nepřevzít.

„Důvodem, proč jsme zeleň dosud nepřevzali, je špatný stav nově založených trávníků. Navíc mnohé nově vysázené rostliny už uhynuly,“ uvedla Monika Šilarová, vedoucí oddělení komunálních služeb, ekologie a veřejné zeleně.

Veškeré práce na Soukenném náměstí zahradnická společnost dokončila už v listopadu loňského roku. „Zasazená vegetace se však nestačila dostatečně uchytit. Město Liberec nás na tento problém upozornilo na jaře letošního roku a po vzájemné dohodě jsme se domluvili na nápravě v dílčích krocích,“ popsal mluvčí společnosti Syner Ondřej Paclt a dodal, že již došlo k odstranění uhynulých stromů.

Zahradnická společnost nyní čeká na vhodné vegetační a klimatické podmínky, které umožní nápravu. „Poté proběhne výměna dalších stromků a keřů, v průběhu července dojde k ohumusování záhonů, dosetí trávy, doplnění mulče nebo prořezu keřů,“ doplnil Ondřej Paclt.

Podle vedení města by k ukončení předávacího procesu mohlo dojít ještě do konce tohoto měsíce.

Štítky Liberec, soukenné náměstí, Syner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeleň na Soukenném náměstí nepřežila první zimu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.