Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ZOO smutní. Po třinácti letech v Liberci uhynula lvice Elsa

Liberecká ZOO oznámila smutnou zprávu. Po třinácti letech strávených v zahradě ve čtvrtek odpoledne uhynula šestnáctiletá lvice Elsa. Ve výběhu tak zanechala svého ještě o tři roky staršího partnera Sultána. ZOO nyní přemýšlí, jak dál, zda vůbec chov lvů bude pokračovat, nebo zda je nahradí jiné šelmy.

Elsa přišla do liberecké ZOO jako tříletá v roce 2001. V pavilonu šelem strávila celkem třináct let. Dožila se tak šestnácti. „To je na velkou kočku věk velmi úctyhodný, takže odchod nebyl nijak velkým překvapením,“ uvedl mluvčí zahrady Ivan Langr.

Jejímu partneru Sultánovi je dokonce devatenáct, v ZOO tak přemýšlí, co dál. „Zvyšující se věk obou lvů byl pro nás již před časem signálem, že musíme začít přemýšlet nad další koncepcí a využitím pavilonu šelem,“ řekl Langr.

Podle něj je pozice Bílých Tygrů nezpochybnitelná, ale kdo k nim? Ve hře jsou dvě varianty. „Buď ponechat skladbu zvířat zhruba ve stejném složení jako dosud, nebo vsadit kromě tygrů na menší kočky a pavilon tedy v tomto směru zpestřit. Už nyní tráví ve vnitřních ubikacích zimní období krásný levhart obláčkový, kdysi to byl například i černý levhart,“ dodal mluvčí.

Autoři

Štítky zoo, lvice, elsa, zoologická zahrada, pavilon, Liberec, Ivan Langr, zahrada, kočka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZOO smutní. Po třinácti letech v Liberci uhynula lvice Elsa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.