Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zoologická zahrada připraví na advent večerní prohlídky

Ani v období adventu a Vánoc neulehá liberecká ZOO k zimnímu spánku. V letošním roce budou moci zájemci navštívit tři adventní večerní prohlídky, tři vánoční komentované prohlídky a chybět nebude ani tradiční štědrodenní vstup za dobrovolné vstupné.

Jeden týden Mikuláš, další týden křtiny žirafy

První večerní prohlídku můžete absolvovat už nadcházející středu 4. prosince, ale také 11. prosince a 20. prosince. „První prohlídku obohatí nezbedná trojice Mikuláš, anděl a čert a také výtvarná dílna v pavilonu žiraf,“ popsal mluvčí zoologické zahrady Ivan Langr.

Právě pavilon žiraf bude hrát důležitou roli také při večerní prohlídce o týden později. Na malou žirafu Rothschildovu čekají křtiny s kmotrem Michalem Prokopem, který pár desítek minut poté (od 19.30) navíc rozjede s kapelou Framus Five v našich Lidových sadech svůj koncert.

Třetí prohlídka už bude poklidnou a ničím nerušenou předsváteční procházkou po setmělé, loučemi nasvícené zoo.

Všechny adventní večerní prohlídky shodně startují v 17:00 a končí v 19:00 hodin a kromě zajímavých stanovišť na návštěvníky čeká i cvičení slonic Rání a Baly, cvičení a krmení lachtanů i prohlídka zvířecí kuchyně.

Všechny děti do 15 let, které na prohlídku přinesou nové a nepoužité školní potřeby pro děti z Burkiny Faso, budou moci do ZOO zdarma.

Na Štědrý den do ZOO

Štědrý den v zoologické zahrade je už několik let po sobě spojen s dobrovolným vstupným.   Návštěvníci na pokladně nemusí platit, ale mohou zde naopak dle svého uvážení zanechat jakýkoli obnos, který poslouží jako podpora zahrady.

Další tři komentované prohlídky jsou naplánovány na období mezi Vánocemi a Novým rokem. Prohlídky o délce zhruba 1,5 hodiny se uskuteční 27., 30. a 31. prosince vždy v 10:00 hodin a zavedou návštěvníky částečně i do zázemí ZOO. Kapacita účastníků je omezena na pětadvacet osob, takže na prohlídku je třeba se rezervovat na telefonu 487 377 120 nebo emailem na safarikova@zooliberec.cz. Za prohlídku zaplatí návštěvníci navíc dvacet korun nad běžné vstupné.

Štítky zoologická zahrada, advent, žirafa, Vánoce, Ivan Langer, Štědrý den, Michal Prokop, Burkina Faso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada připraví na advent večerní prohlídky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.