Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zoologickou zahradu letos čeká modernizace

Centrum aktivního odpočinku za více než 80 milionů korun plánuje vybudovat vedení města v Lidových sadech. Poblíž točny tramvají tak brzy vznikne nový vstup do kulturního centra a zoologické zahrady. Později se rekonstrukce dočkají i správní budovy, ve kterých vznikne zázemí pro zaměstnance i centrum vzdělávání.

„Stavba by měla být zahájena v průběhu letních prázdnin,“ popsala mluvčí libereckého magistrátu Zuzana Minstrová. Dokončení je podle ní plánováno na léto roku 2014. 

Město původně očekávalo, že se cena projektu vyšplhá na 103 milionů korun bez daně. Společnost Unistav však nabídla realizaci za 67,8 milionu korun, tedy bezmála o třetinu méně, něž kolik byla nejvyšší nabídka. Projekt zaplati z pětaosmdesáti procent evropské dotace.

Co v Lidových sadech vznikne?

Nový nástupní prostor do areálu ZOO od Lidových sadů, z konečné zastávky tramvaje, s potřebným návštěvnickým zázemím (WC, informační centrum, suvenýry). Projekt počítá s vyšší propustností a bezbariérovým přístupem.

Takzvaná budova B se změní v chovatelské, chovné a hospodářské zázemí, které ale současně vytvoří nadstandardní podmínky pro moderní formy neformálního vzdělávání. Vzniknou tak prostory, které návštěvníků umožní nahlédnout do zákulisí chovu jinak volně žijících zvířat.

Vizualizace: Liberec-iprmls.cz

Štítky liberec, zoo, rekonstrukce, iprm, zoologická zahrada, sad, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologickou zahradu letos čeká modernizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.