Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které Liberecký kraj v červenci zasáhly hned dvakrát. Například Višňovsko bojuje s invazí komárů. Obec proto plánuje velkoplošné postřiky.

"Tradičně po opadnutí vody, řešíme problémy s komáry. Hned jak to půjde, pustí se specializovaná firma do velkoplošné deratizace," potvrdila starostka Višňové Vladimíra Erbanová.

Úterní rozlití Smědé se podle obyvatel Višňové nedá srovnat s povodní ze začátku června. "Voda včera stoupala hrozně rychle. Zatímco jindy hladina na podobnou výšku stoupá dvě hodiny, včera to trvalo jen hodinu. Během chvíle jsme byli na třetím povodňovém stupni," doplnila starostka Višňové. 

Smědá zalila v úterý louky osady Předlánce, větší škody ale nenapáchala. "Hasiči celou situaci zvládli. Přesto zůstávají pořád v pohotovosti. Osvědčila se nám i protipovodňová hráz ve Vísce." dodala Vladimíra Erbanová a upozornila, že ve středu před polednem opět Smědá vystoupala na stav bdělosti v Hejnicích. Z koryta by se už Smědá vylít neměla.

Štítky Liberecký kraj, Smědá, Předlánce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.