Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vzdělání

Liberecká univerzita zastavila kvůli koronaviru výměnu s Čínou

Technická univerzita v Liberci zastavila pro nadcházející semestr v obavě z šíření koronaviru výměnu s Čínou a rizikovými oblastmi Asie. Rektor Miroslav Brzezina se dohodl s děkany fakult, že studenti ani zaměstnanci fakult nebudou do rizikových...

MOBILY NA ŠKOLÁCH: Mobil je něco, čím se děti porovnávají, říká školní psycholog

Mobily na školách jsou bezesporu kontroverzní téma. Omezit jejich používání, nebo rovnou úplně zakázat? Jaký vliv mají na život dítěte? Jaké problémy přinášejí? A co šikana? Povídali jsme si se školním psychologem Tomášem Tenklem.

Školáci dnes mají pololetní prázdniny, některým navážou jarní

Žáci a studenti si ve čtvrtek převzali pololetní vysvědčení a dnes mají jednodenní volno. Pololetní prázdniny mají v Česku jednotný termín. Ve 14 okresech se dnešní prázdniny školákům prodlouží od pondělka o týden jarních prázdnin, jejichž termín...

Waldorf, Montessori nebo Unschooling. V čem se liší a o co jde? Alternativní školství přiblíží diskuze

V dnešní době najdeme na „školním trhu“ řadu nabídek na vzdělávání. Vedle toho klasického jsou stále populárnější i další směry. Právě o těchto alternativních přístupech se bude diskutovat v Krajské knihovně.

Žáčků s cizím mateřským jazykem přibývá. Pedagogové se snaží na trend reagovat

V posledních letech se ve školách objevuje stále více dětí, jejichž mateřským jazykem není čeština. V Turnově se proto uskutečnil seminář pro pedagogy právě na toto téma.

Ocenění pro profesora liberecké univerzity Luboše Hese. Získal čestný doktorát indického institutu

Je jedním z největších textilních odborníků u nás a uznává ho i svět. Profesor Luboš Hes z liberecké univerzity nyní obdržel další ocenění – čestný doktorát od Národního Technologického Institutu v Jalandharu.

Studenti liberecké univerzity se zapojí do výzkumu na Harvardu. Budou vyvíjet umělou ledvinu

Dvojice studentů Technické univerzity v Liberci se na Harvardově univerzitě zapojí do vývoje umělé ledviny, jejímž základem je nanovlákenná membrána. Doktorandi Markéta Klíčová a Jakub Erben z textilní fakulty se specializují na tkáňové...

Zdravotnickou školu v České Lípě čeká stěhování, rodiče se bojí

Obory střední zdravotní školy v České Lípě čeká necelé dva roky po jejich otevření stěhování. Kvůli potřebě většího prostoru ji chce Liberecký kraj jako zřizovatel přesunout do prostor Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v České...

Hejnice díky počasí získaly na stavbu školky celou dotaci

Hejnice získaly od státu celou dvacetimilionovou dotaci na výstavbu mateřské školy za bezmála 70 milionů korun. Kvůli zpoždění při zahájení stavby sice hrozilo krácení dotace, podle starosty Jaroslava Demčáka ale pomohlo počasí.

Harcovská základka je po částečné rekonstrukci. Obnovou prošla stará budova

Základní škola Na Výběžku v libereckém Harcově prošla rekonstrukcí. Tedy alespoň její stará budova, která má novou fasádu.

Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.