Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Speciální škola pro handicapované má nový pavilon. Vyšel na dvanáct milionů

Česká Lípa postavila nový pavilon pro handicapované děti ve Speciální škole Jižní. Jde o jednu z letošních největších investic sedmatřicetitisícového města, vyžádala si 12 milionů korun.

Původní nevyhovující pavilon D dala radnice zbourat, nový je větší a pro výuku handicapovaných dětí vhodnější. „Jsou v něm čtyři moderní učebny, dvě rehabilitační místnosti, kuchyňka a další potřebné zázemí," uvedl mluvčí magistrátu Václav Šámal.

Speciální školu Jižní navštěvují tělesně a mentálně handicapované děti. Město areál postupně rekonstruuje od roku 2007, hotové jsou zatím čtyři pavilony a projekčně je připravená rekonstrukce pavilonu F. „V tomto pavilonu plánujeme zřízení školní jídelny a výdejny, dvou oddělení družiny a zázemí učitelů, které v tomto areálu zcela chybí," řekl místostarosta Juraj Raninec (ODS).

Na provoz školy dává radnice ročně čtyři miliony korun. „Škola je dnes na takové úrovni péče, že k nám přicházejí děti z celého regionu. Pokračujeme v postupné přestavbě a výsledkem už dnes je skutečně důstojný, moderní areál pro handicapované děti," dodala starostka Romana Žatecká (ČSSD).

Autoři | Foto Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, Základní škola, handicapovaní, pavilon, Juraj Raninec, ODS, Romana Žatecká, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speciální škola pro handicapované má nový pavilon. Vyšel na dvanáct milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.