Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Veletrh Educa opět míří do liberecké Home Credit Arény

Liberecká Home Credit Arena otevírá brány 11. ročníku největšího regionálního veletrhu Educa Myjob Liberec. Během tří dnů propojí na jednom místě dvě úzce provázané oblasti, a to pracovní trh a vzdělávání. Veletrh zahájí ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová spolu se zástupci Libereckého kraje.

Letošního veletrhu se účastní šest desítek škol a vzdělávacích institucí a přes padesát podniků a firemních společností. „Neustálé propojování škol a firem považuji za výjimečně důležité. Žáci a studenti mají možnost vybrat si takový obor, po jehož absolvování nebudou mít problém uplatnit se na trhu práce,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Veletrh Educa Myjob Liberec nabízí zaměstnavatelům možnost získat do svých řad nové spolupracovníky, a díky vystavujícím školám i jedinečnou šanci k dialogu a navázání spolupráce. „Snažíme se prostřednictvím veletrhu propojovat, inspirovat a vytvářet síť kontaktů mezi studenty, zájemci o nové zaměstnání, školami, firmami a podniky,“ popsal smysl veletrhu Lukáš Přinda za spolupořadatele. Vstup na veletrh je zdarma.

Tisíce návštěvníků ročně

Každoročně přiláká veletrh během tří dnů přes deset tisíc návštěvníků. První skupinu tvoří budoucí absolventi základních a středních škol, kteří hledají vhodné navazující vzdělání. Druhou skupinou jsou lidé, kteří aktivně řeší nové pracovní uplatnění. Vystavující zaměstnavatelé mohou nejen přímo oslovit uchazeče o zaměstnání, ale ovlivnit i výběr a směřování vzdělávání u mladých studentů, případně s nimi navázat kontakt již během studia.

Školy a zaměstnavatelé na jednom místě

Jedinečnost veletrhu Educa Myjob Liberec spočívá také v setkávání zástupců škol a zaměstnavatelů z celého regionu. V průběhu celého veletrhu, a především pak během společenského večera pro vystavovatele, mají možnost prodiskutovat nejrůznější aspekty vzdělávání a potřeb zaměstnavatelů, a díky tomu lépe připravit absolventy na profesní uplatnění. Právě osobní setkání může stát na začátku kvalitní a dlouhodobé spolupráce mezi školou a firmou.

Inspirujte se na debatě se zajímavými osobnostmi

Veletrh již po čtvrté nabídne debatu s inspirativními osobnostmi, která se uskuteční ve čtvrtek 12. 10. od 18.30 hod. v prostoru VIP restaurace Home Credit Areny. Letos přijali pozvání prezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová a Adam Podhola, zakladatel iniciativy Zachraň jídlo. Hovořit se tak bude především o pomoci druhým. Diváci budou mít opět příležitost nejen poslouchat, ale aktivně se do debaty zapojit. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na konto Kapky naděje.

Ráj pro personalisty a HR odborníky

Educa Myjob Liberec nabízí také platformu pro profesionální vzdělávání odborníků z oblasti personalistiky a HR. V letošním roce se při veletrhu uskuteční již 4. ročník HR konference, tentokrát na téma Vnitřní dynamika firem s podtitulem Emoce, technologie a psychologie. Konference je určená personalistům, HR manažerům i ředitelům společností, kteří chtějí rozvinout potenciál svých pracovních kolektivů a zefektivnit práci svoji i svých kolegů. Díky jednotlivým workshopům, které jsou součástí konference, mají navíc účastníci možnost diskutovat a vyřešit tak konkrétní situace a problémy, se kterými se ve svých pozicích setkávají.

Tisková zpráva

Štítky Liberec, veletrh, Educa, vzdělání, Home Credit, Michaela Marksová, Liberecký kraj, Martin Půta, Lukáš Přinda, Vendula Pizingerová, Kapka naděje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrh Educa opět míří do liberecké Home Credit Arény  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.