Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třiatřiceti ředitelům základních a mateřských škol příští rok skončí funkční období

Devatenácti ředitelkám mateřských a třinácti ředitelkám a ředitelům mateřských a základních škol v příštím roce skončí šestileté funkční období. A zatímco ředitelky školek budou mít období automaticky prodlouženo, ředitelé základek budou muset svůj post obhájit v konkurzech.

Liberec jako zřizovatel škol může na základě školského zákona vyhlásit konkurz na místa ředitelů s končícím funkčním obdobím, pokud tak neučiní, funkční období se automaticky prodlouží o dalších šest let až do roku 2024.

„Radní ve shodě s výborem pro vzdělávání schválili, abychom ředitelkám mateřských škol prodloužili funkční období, ale u základních škol vyhlásili konkurzy. Chceme tak založit systémové řešení, aby ředitelé ZŠ dostali každých šest let prostor obhájit své vize, ale také si udrželi vysokou míru motivace pro tak manažersky důležitou a zodpovědnou funkci,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr.

Liberec vyhlásil konkurzy na místa ředitelů mateřských a základních škol poprvé v roce 2012. „Vyhlásit konkurzy musí zřizovatel vždy, pokud to navrhne Česká školní inspekce nebo školská rada,“ doplnila mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Město zřizuje celkem 30 mateřských škol, 22 základních škol a DDM Větrník.

Autoři

Štítky školství, Liberec, konkurz, ředitel, funkční období, mateřská škola, základní škola, Ivan Langer, Česká školní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třiatřiceti ředitelům základních a mateřských škol příští rok skončí funkční období  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.