Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Studentky Fashion Design z Kateřinek sbíraly inspiraci v Paříži

V minulém týdnu vyjelo 54 studentek uměleckého oboru Fashion Design na kulturně poznávací zájezd do Paříže.

Adventně vyzdobená Paříž, spousta obchodů a módních značek, úžasné muzeum v Louveru, Eifelova věž, nádherná Bazilika Sacré-Cœur a hlavně jedinečná a velkolepá retrospektivní výstava pod názvem Christian Dior: Couturier du rêve, která probíhá při příležitosti 70. výročí této založení značky.

Na 3000m2 jsme viděly více než 300 haute couture modelů, několik stovek dokumentů (ilustrace, skicy, manuskripty, dopisy, módní editoriály...) či módní doplňky (klobouky, šperky, kabelky, boty, parfémové flakony..). Předtím, než se Christian Dior pustil do návrhářské tvorby, tak se věnoval sbíráním umění a své galerii, která bohužel musela skončit kvůli ekonomické krizi v roce 1929. Proto hned na začátku výstavy si také můžete prohlédnout díla od Salvadora Dalího a dalších významných umělců. Módní kreace jsou v éře více než 70 let ve vzájemném propojení s výběrem obrazů, nábytku a uměleckých objektů a zdůrazňují vazby mezi módou a všemi formami umění domu Dior.

Kurátoři Florence Müller a Olivier Gabet vytvořili výstavu, kterou seřadili chronologicky a do třiadvaceti témat. Naše studentky a samozřejmě i my učitelky jsme se mohly kochat tvorbou těchto sedmi návrhářů módního domu: Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons a Maria Grazia Chiuri.

Zážitek z úžasné výstavy nám nezkazilo ani deštivé počasí a fronta, kterou jsme musely vystát před Musée des Arts Décoratifs. „Děkuji za splněný sen“ zhodnotila vše Nikča z druhého ročníku a já se mohu jen přidat. Opravdu to stálo za to.

Autoři

Štítky Paříž, výstava, Christian Dior, Salvador Dalí, zájezd, inspirace, Yves Saint Laurent, John Galliano, Gianfranco Ferré, Raf Simons, Maria Grazia Chiuri, Marc Bohan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentky Fashion Design z Kateřinek sbíraly inspiraci v Paříži  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.