Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Frýdlant chce přestěhovat základní uměleckou školu

Frýdlant chce přestěhovat základní uměleckou školu, současné prostory v Nádražní ulici nevyhovují. Přesunout by se měla do školní budovy v Bělíkově ulici, která ale potřebuje úpravy. Záměr schválilo zastupitelstvo města, v současné době se pracuje na architektonické studii. V příštím roce vypíše město výběrové řízení na projektanta, realizace projektu už ale bude záležitostí nového zastupitelstva.

V Nádražní ulici sídlí umělecká škola bezmála 40 let, prostory už ale potřebám výuky nevyhovují. "Citelně například chybí malý koncertní sál nebo prostory pro zkoušky orchestrů, pěveckých sborů či výuku hudební nauky a literárně dramatického souboru. Také technický stav budovy je špatný. Rozvody vody a stará elektroinstalace vyžadují rekonstrukce, některé třídy jsou nepoužitelné pro výuku," popsal stav budovy zástupce ředitelky Vladimír Hrdina.

Výtvarné obory se už dokonce musely podle Hrdiny přestěhovat do nových prostor. "Vlhké a plísní sužované sklepní prostory prostě další výuku neumožňovaly," řekl. Nově se děti výtvarným oborům učí v prostorách základní školy v Bělíkově ulici, které byly nevyužité. "Prostory jsme v minulých letech nechali opravit, mají třeba nová okna. Během rekonstrukce mateřských škol jsme je využívali jako provizorium, kde děti pohodlně přečkaly období, kdy se na jejich školce pracovalo," doplnil starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Školní budova v Bělíkově ulici ale podle frýdlantského starosty potřebuje další úpravy, aby v ní mohla umělecká škola fungovat. Připravuje se architektonická studie, která bude podkladem pro výběrové řízení na projektanta stavebních prací. "Na společných jednáních jsme hledali, jaké bude nejvhodnější uspořádání prostor, kde bude nejlepší místo pro konkrétní obory, kudy bude řešen vstup nebo kde budou šatny. Vyřešit také chceme prostor před školou, kde je pamětní deska T. G. Masaryka, která je v současné době trochu pozapomenutá," dodal Ramzer.

Autoři | Foto město Frýdlant

Štítky Frýdlant, škola, stěhování, Dan Ramzer, Tomáš Garrigue Masaryk, ODS, základní umělecká škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant chce přestěhovat základní uměleckou školu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.