Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nový rektor Technické univerzity Brzezina. Konec papírových indexů a více peněz pro zaměstnance

Miroslav Brzezina se ve čtvrtek oficiálně ujme nové role rektora liberecké Technické univerzity. A už má plány, kam chce místní vysokou školu posunout. Zásadním tématem bude větší informatizace univerzity – skončit mají papírové indexy. A řešit chce i věčnou otázku financování fakult i jejich zaměstnanců.

Právě informatizace je jedním z hlavních témat nového rektora. „V 90. letech jsme byli při zavádění internetu a služeb na něm „navěšených“ mezi prvními, nyní v oblasti uplatnění informačních technologií zaostáváme,“ řekl v rozhovoru pro zpravodaj Technické univerzity Miroslav Brzezina.

Jedním z příkladů podle něj může být studijní agenda, kdy by studenti mohli podávat žádosti elektronicky a indexy by se z papírové podoby přesunuly do elektronické. „Problematika se týká i zaměstnanců, kterým by se dala zjednodušit práce v oblastech, jako je administrace cestovních příkazů, vyplňování dovolených nebo vedení docházky,“ dodal.

Brzezina také chce také zlepšit pracovní a mzdové podmínky zaměstnanců.

A dalším plánem je také úprava systému přerozdělování peněz jednotlivým fakultám. „Fakulty pedagogická a ekonomická mají dohromady víc než polovinu všech studentů této univerzity a není možné jim dát stejně peněz jako fakultám mnohem menším. Zasadím se o zavedení takového systému, který bude více reflektovat systém přidělování peněz ministerstvem školství a který tedy více zohlední počty studentů na fakultách,“ dodal.

Docent RNDr. Miroslav Brzezina, CSc.

Je absolvent Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Na Technické univerzitě v Liberci pracuje od roku 1993. V letech 2008–2015 byl děkanem Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické TUL. V současné době vykonává funkci proděkana FP TUL. Po jmenování prezidentem bude od 1. února 2018 desátým rektorem liberecké univerzity.

Autoři | Foto TUL

Štítky TUL, univerzita, Liberec, rektor, Miroslav Brzezina, peníze, Technická univerzita v Liberci, Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Technické univerzity v Liberci, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový rektor Technické univerzity Brzezina. Konec papírových indexů a více peněz pro zaměstnance  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.