Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odchod ředitele na chod školy ve Všeni nebude mít vliv

Odchod ředitele základní a mateřské školy ve Všeni u Turnova, za něhož se postavili učitelé i někteří rodiče, nebude mít na její chod vliv. Výuka ohrožena není, učitelé nakonec zůstávají. Standardně bude výuka pokračovat dále. Více dění ve škole nechtěl do médií komentovat.

Ještě před několika týdny hrozilo, že obec bude muset k zajištění výuky narychlo sehnat jiné učitele za stávající, kteří se postavili za ředitele školy. Včera ale skončil jen ředitel. "Další učitelé ve škole zatím zůstávají," řekl bývalý Milan Fric.

I podle vyjádření starosty na webu obce chod školy ohrožený není. "V průběhu uplynulých týdnů došlo postupně ke sblížení společných stanovisek a názorů mezi učitelským sborem a obcí, v oblasti školství a dalšího fungování školy. K 1. 2. 2018 nastupuje na plný úvazek nová paní učitelka pro 2. třídu. Ta v plném rozsahu akceptuje stávající styl výuky. Tím je zajištěna plná návaznost na předchozí styl pana Frice," uvedl na webu starosta obce Radim Janeček.

Milan Fric se stal ředitelem školy v malé obci v Českém ráji roce 2009, kdy ji navštěvovaly čtyři děti. Hrozilo tehdy, že škola po 300 letech fungování zanikne. Za působení Frice se podařilo počet školáků postupně navýšit, v současnosti do první až páté třídy dochází zhruba 80 dětí. S novým vedením obce se ale Fric podle svých slov rozcházel v pohledu na fungování a směřování školy, a tak podal loni v listopadu výpověď k 31. lednu. Letos v lednu se rozhodl na žádost kolegů a rodičů výpověď stáhnout, vedení obce to ale odmítlo s tím, že už vypsalo nové výběrové řízení. Na Fricovu podporu vznikla petice, kterou podepsalo na internetu přes 450 lidí. Na jeho další setrvání na škole to ale vliv nemělo. Dnes byl ve škole naposledy.

Do výběrového řízení na nového ředitele se Fric nepřihlásil. "Obec mi dala jasně najevo, že moje zboží tady není žádáno," řekl dnes Fric. Podle informací od starosty na webu obce se do konkurzu přihlásilo pět lidí. "Je reálný předpoklad, že nový ředitel by měl být do konce února vybrán," uvedl Janeček.

Autoři

Štítky Všeň, škola, školka, Milan Fric, Radim Janeček, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odchod ředitele na chod školy ve Všeni nebude mít vliv  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.