Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ještě to stihneš! Přihlášky na FP TUL až do konce dubna

PR článek

Fakulta přírodovědně–humanitní a pedagogická prodlužuje termín podání přihlášek. Na liberecký „peďák“ se zájemci o studium mohou hlásit až do konce dubna.

„Současná generace studentů často nechává věci na poslední chvíli a přichází tak o důležité šance. My jsme se rozhodli jim vyjít vstříc,“ vysvětluje profesor Jan Picek, děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické.

Ideální doba na studium pedagogiky

„Populační ročníky na VŠ jsou slabší, zatímco žáků na ZŠ přibývá – učitelé začínají být nedostatkové zboží. Například univerzity ročně opustí až o 300 absolventů méně, než praxe potřebuje,“ dokládá číslem děkan Picek a pokračuje: „Proto se dá očekávat, že stát bude muset začít učitelstvo náležitě hýčkat, aby nedošlo ke krizi.“

Co je v nabídce?

Mezi nejoblíbenější obory patří kombinace učitelství s angličtinou. K té si často studenti volí češtinu, tělocvik nebo zeměpis. Oblíbené je i učitelství občanské výchovy a dějepisu. „O něco nižší zájem je o přírodovědné obory, jako je matika, fyzika, informatika a chemie – u těch je ale zase pravděpodobnější, že studenti studium dokončí, protože bývají cílevědomější,“ říká profesor Picek.

Kromě 2. a 3. stupně fakulta nabízí i učitelství pro 1. stupeň, pro mateřské školy nebo speciální pedagogiku.

FP TUL, jak se fakulta zkracuje, není ale jen o učitelských oborech. Může z vás být mediální guru díky oboru filologie českého jazyka a literatury, hloubavý historik ponořený do svého oblíbeného období, nebo třeba autor interaktivní mapy pro sběr volně rostoucího ovoce s oborem aplikovaná geografie.

Kde se přihlásit? Elektronickou přihlášku najdete na stránkách univerzity. Po vyplnění je třeba přihlášku také vytisknout a zaslat na uvedenou adresu nejpozději do 30. 4. 2018.

Štítky FP TUL, Technická univerzita, přihlášky, studium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještě to stihneš! Přihlášky na FP TUL až do konce dubna  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.