Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový projekt v České Lípě. Do Centra odborného vzdělávání kraj investuje skoro deset milionů

Střední odbornou školu a učiliště v České Lípě čeká v následujících měsících nejen nákup zemědělské techniky, zařízení biologické laboratoře, ale i vybavení odborných učeben nebo výměna výtahů. Projekt by měl být dokončen v prosinci příštího roku.

Díky projektu jménem Centrum odborného vzdělávání, který má pod záštitou Liberecký kraj, bude moct vzniknout další středisko zaměřené na odborné vzdělávání. „V případě českolipské střední odborné školy a středního odborného učiliště nyní připravujeme čtyři výběrová řízení. Předpokládaná hodnota těchto zakázek činí bezmála 10 milionů korun. Finální částka vzejde z veřejné soutěže, která proběhne v následujících týdnech,“ říká náměstkyně Jitka Volfová.

Dvouřádkový vyorávač brambor, návěs na traktor, čelní nakladač nebo rozmetadla chlévské mrvy - to je jen část zemědělské techniky, která se bude pořizovat. Kraj počítá s částkou 795 tisíc korun.

Vybavení biologické laboratoře bude o něco dražší. Předpokládaná částka by neměla přesáhnout 862 tisíc korun a vybavení do kuchyně by se mělo pohybovat kolem 2 milionů korun.

Tisková mluvčí Libereckého kraje Markéta Žitná dodává: ,,Na základě stavebních úprav a rekonstrukci vybraných prostor školy by měl také vzniknout prostor pro společný a vzájemně navazující komunikující areál. Součástí tohoto projektu je výstavba nových učeben pro jazykové, počítačové a odborné vzdělávání. Mělo by se jednat o špičkově vybavené místnosti, které odpovídají současným trendům v daných oborech. Termín dokončení projektu se odhaduje na prosinec příštího roku.“

Krajské vzdělávací kompelxy postupně vznikají například ve Vysokém nad Jizerou, Frýdlantu v Čechách, Kamenickém Šenově nebo Turnově. „Štěstí přeje připraveným a pro absolventy škol to platí dvojnásob. V centrech odborného vzdělávání jim chceme poskytnout kvalitní vzdělání zaměřené především na praxi,“ vysvětluje náměstkyně.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký kraj, Česká Lípa, Centrum odborného vzdělávání, projekt, Jitka Volfová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový projekt v České Lípě. Do Centra odborného vzdělávání kraj investuje skoro deset milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.