Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Škola na Králáku měla další Gastroden. Žáci se předvedli při závěrečných zkouškách

Už třiatřicátý ročník oblíbené akce Gastroden proběhl v pátek v restauraci Centrum na Králově Háji. V rámci praktických závěrečných zkoušek tu své umění ukázali žáci Střední školy gastronomie a služeb.

Lidé mohli vidět slavnostní tabuli, recepty studené kuchyně nebo cukrářské výrobky. „Obor služeb se představil několikrát za sebou při módní přehlídce, ve vlastním stánku předváděla děvčata účesovou tvorbu i kosmetické trendy,“ řekla mluvčí krajského úřadu Lenka Klimentová.

Absolventům podobných oborů je přitom v Česku nedostatek. „Děti, které mají o studium zájem se nemusejí obávat, že by nenašly práci a měly nouzi o pracovní příležitosti po dokončení školy,“ poznamenal k prezentaci školy na Gastrodni hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Kraj přitom školu podporuje dlouhodobě, v rozpočtu pro ni během let našel miliony korun. „Připravujeme například projekty školní jídelny,“ dodal hejtman.

Škola také stále udržuje obor krejčovství, který se jinak učí už jen na jedné škole.

O přípravu dne se každoročně starají učni druhých a třetích ročníků všech oborů školy. Letošním tématem byly Střední školy v regionu. „Cílem této akce je prezentovat výsledky práce našich žáků na veřejnosti. Chtěl bych upozornit, že vedle výuky je pro nás také důležitá účast na různých republikových a mezinárodních soutěžích. Z nich vozíme pěkná umístění a vítězství,“ poznamenal k celé prezentaci ředitel školy Zdeněk Šlaich.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Gastroden, Liberec, Králův Háj, Střední škola gastronomie a služeb, Martin Půta, Česko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Škola na Králáku měla další Gastroden. Žáci se předvedli při závěrečných zkouškách  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.