Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Praktičtí lékaři nenechají Frýdlantsko na holičkách. Pohotovosti se pravděpodobně ujmou sami

Frýdlant a jeho světélko na konci tunelu v podobě praktických lékařů. Ti se ve čtvrtek 31. května dohodli, v případě že nebude frýdlantská nemocnice schopná zajistit Lékařskou pohotovostní službu, ujmou se pohotovosti oni sami. Požadují jen vlastní ordinaci a pohotovost nechtějí vykonávat pod hlavičkou Nemocnice Frýdlant.

O tom, že frýdlanstká nemocnice zřejmě přijde o pohotovostní službu, jsme psali tady. Kvůli nedostatku lékařů reálně hrozí, že lidé z Frýdlantska budu muset v akutních případech dojíždět za zdravotní péčí do nemocnic v blízkém okolí.

Ve čtvrtek 31. května se v prostorách frýdlantské radnice uskutečnila narychlo svolaná schůzka, na které byl přítomen náměstek hejtmana Přemysl Sobotka, starosta Frýdlantu Dan Ramzer, místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka a praktičtí lékaři.

Schůzka měla být jedním z kroků, jak onu krizovou siuaci vyřešit. „Lékařská pohotovostní služba je pro zdravotní péči ve Frýdlantu a na Frýdlantsku podle nás zásadní. Její ukončení by znamenalo přetížení zdravotnické záchranné služby, Krajské nemocnice v Liberci a velké potíže pro místní obyvatele. I proto jsme zmobilizovali veškeré síly, spojili se i se specialisty, kteří ve Frýdlantu nebo na Frýdlantsku žijí a nabídli své služby pro zajištění pohotovosti v případě, že frýdlantská nemocnice ji už nebude poskytovat,“ říká praktická lékařka Šárka Pokorná.

Spásné řešení má ale jeden malý háček. „Lékaři jsou ochotni své služby poskytovat jen v případě, že pohotovost nebudou sloužit pod hlavičkou frýdlantské nemocnice a ani v jejích prostorách,“ sdělila mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková. Lékaři jsou schopni zajistit pohotovost, když budou mít k 1. červenci vlastní adekvátně vybavenou ordinaci. Lékařka Šárka Pokorná zároveň dodává: „Uděláme vše pro to, abychom v případě krize opravdu od začátku července v poskytování pohotovosti naskočili. Cítíme povinnost nenechat zdejší lidi na holičkách.“

Postoj praktických lékařů se setkal jen s pozitivními ohlasy a zástupce města překvapil v tom nejlepším slova smyslu. „Postoj praktických lékařů je pro mě nesmírně pozitivní. Vzali si za své, že se o lidi ve Frýdlantském výběžku postarají,“ uzavírá Přemysl Sobotka.

Foto město Frýdlant

Štítky Liberecký kraj, Frýdlantsko, Frýdlant v Čechách, Nemocnice Frýdlant, pohotovost, praktický lékař, Frýdlant, nemocnice, Přemysl Sobotka, Dan Ramzer, Jiří Stodůlka, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praktičtí lékaři nenechají Frýdlantsko na holičkách. Pohotovosti se pravděpodobně ujmou sami  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.