Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Škola Kateřinky připravila na závěr školního roku a na prázdniny zajímavé akce

PR článek

Oblastní galerie Lázně se stala už tradičně místem setkání mladých designérů z oblasti módy a navrhování interiérů. Na slavnostním Galavečeru, který ve středu 13. května, uspořádaly tři střední školy z libereckých Kateřinek, jsme měli možnost vidět nejen úžasné kousky nábytku z dílen čalouníků a truhlářů, ale také zdokumentované práce žáků z oboru Design interiéru a papírové modely šatů dívek z prvního ročníku Fashion design.

Celou výzdobu udělali sami žáci oboru Aranžér, pod dohledem svých vyučujících a nutno dodat, že letošní instalace se opravdu povedla. To že se bylo na co dívat je zásluhou i třech módních vstupů, na kterých se dívky studující módní návrhářství předvedly v originálních modelech své vlastní produkce.

V rámci Galavečera byli oceněni nejlepší žáci ze všech oborů za úspěchy v celorepublikových soutěžích, nebo za vynikající studijní výsledky či vzorný přístup ke studiu.

Zajímavým bodem bylo i předávání maturitních vysvědčení profesionálním vojákům, kteří studovali v Kateřinkách dálkové studium. Celým večer provázel vtipný Honza Žíla a o hudební vystoupení se postaral Romuald Klemm z ATMO music.

Ale to není jediná akce, kterou Škola Kateřinky připravuje pro širokou veřejnost. Do konce června budete mít možnost vidět prezentaci všech učebních i studijních oborů před libereckou radnicí v rámci výstavy Jak se rodí řemeslo, která se koná v úterý 26. června od 10 do 16 hodin. Budou tu také dvě módní přehlídky a zajímavé workshopy truhlářů, čalouníků a aranžérů. V rámci této akce můžete také navštívit Kavárnu Pošta, kde pro vás kateřinská škola připraví úžasnou výstavu Bydlení & Design. Ta je pro veřejnost otevřena od pondělí 25. června do čtvrtka 28. června 2018.

Na závěr prázdnin je pak naplánován Letní kurz módy pro potencionální uchazeče o studium z řad žáků osmých a devátých ročníků ZŠ. Je určený pro dívky i chlapce se zájmem o módu, módní trendy, proměnu vizáže či zdravý životní styl. V rámci tohoto kurzu bude i workshop s prezidentem Asociace stylistů a vizážistů České republiky s panem Petrem Lukešem. Přihlášky a podrobnější informace se zájemci dozvědí na www.skolakaterinky.cz.

Škola Kateřinky patří ke špičkám ve svém oboru a její akce jsou toho důkazem.

Autoři

Štítky Kateřinky, Liberec, škola, akce, móda, studium, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škola Kateřinky připravila na závěr školního roku a na prázdniny zajímavé akce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.