Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecký kraj letos letní opravy škol stojí skoro 81 milionů

Bezmála 81 milionů korun zaplatí letos Liberecký kraj za letní opravy svých škol, pracuje se na 19 z nich. Loni kraj do letních oprav investoval 33 milionů.

Jednou z realizovaných investic je vybudování nové pece ve Sklářské střední uměleckoprůmyslové škole v Železném Brodě za pět milionů korun. „Došlo k havárii sklářské pece," řekla Lenka Klimentová z krajského úřadu.

Nová pec bude elektrická. „Původní záměr pořídit plynovou pec s levnějším provozem zkrachoval na nedostatečné kvalitě a absenci potřebných certifikátů k její výrobě, instalaci, provozu a bezpečnosti," dodala.

Ještě více zaplatí kraj za opravy dvou libereckých škol. „Střední odborná škola rekonstruuje fasádu za 12 milionů korun a na Gymnáziu a Střední odborné škole pedagogické probíhá výměna oken za více než deset milionů," uvedla mluvčí kraje.

Střední škola strojní, stavební a dopravní vyměňuje zdroje vytápění v objektu Řepná za téměř 2,5 mil. korun a Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola tvoří projektovou dokumentaci na rekonstrukci střechy za 1,2 mil. korun.

Na některých školách se objevují i zajímavé prvky. „Zejména fasáda na střední odborné škole v Liberci je unikátní. Po mnoha letech dochází k výměně zinko-titanových destiček, které jsou zvláštním prvkem současné moderní architektury a celá fasáda, dílo architekta Stolína, se tak vymyká běžnému normálu vzhledu fasád jiných škol,“ řekl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky opravy, školy, Liberecký kraj, prázdniny, oprava, pec, fasáda, Železný Brod, Petr Tulpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj letos letní opravy škol stojí skoro 81 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.