Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další odklad. Děti se do školky pod Hokejkou vrátí o týden později

Opravovanou mateřskou školu Beruška v Liberci se městu nepodaří otevřít v slibovaném termínu v pondělí 3. září, ale až o týden později. Školka je uzavřená od loňského léta kvůli rekonstrukci za 50 milionů korun. Děti se budou moci do školky vrátit 10. září. Náhradní prostory město pro děti nemá.

„Je mi jasné, protože jsem sám otec dětí, že tím minimálně části rodičů významně zkomplikujeme začátek školního roku. Ale děti můžeme pustit jen do zcela připravených a přívětivých prostor, aby se personál mohl věnovat výhradně jim a nikoli dalším věcem," uvedl náměstek Ivan Langr.

Jde už o několikátý odklad otevření jedné z největších školek v Liberci. Podle původního plánu měla rekonstrukce skončit už ke konci minulého roku, v té době ale práce ještě ani nezačaly. Školka se opravuje teprve od letošního února. Město zpoždění zahájení rekonstrukce obhajovalo nutností přepracovat projektovou dokumentaci a problémy při administraci zakázky.

Než rekonstrukce začala, byla školka pavilonového typu více než půl roku prázdná. Děti docházely celý uplynulý školní rok jinam. Náhradní prostory už ale využít nemohou, škola na náměstí Míru se opravuje a to samé čeká vilu ve Věkově ulici.

Informaci o odložení nástupu dostali rodiče dětí od ředitelky školky ve středu. „Poprosila jsem je, aby nám pomohli a ještě pět dnů měli doma děti," řekla ředitelka školky Ladislava Sehnoutková. Podle ní mají připravený náhradní program pro nouzové případy dětí z rodin, kde to není možné.

„Máme domluvenou jednu mateřskou školu, kde by mohly být. To ale řešíme s rodiči individuálně," dodala. Do školky přivezou nábytek v příštím týdnu a učitelky budou prostory pro děti připravovat. Ani po 10. září ale v areálu školky stavební ruch neutichne. V té době budu zřejmě hotové jen práce ve dvou vzdělávacích pavilonech. „Provozy kuchyně a prádelny budou předány později a jejich pokrytí v září zajistíme externě, jak bylo plánováno," řekl Langr.

Předpokládá, že kuchyňský a hospodářský pavilon budou hotové nejpozději do konce září. Na kompletní rekonstrukci MŠ Beruška získalo město evropskou dotaci. Oprava byla nutná. Šlo o školku, v níž město v posledních letech nejčastěji řešilo havárie. Díky úpravám bude moci školka přijmout až o 30 dětí více. Kapacita pěti oddělení je 130 míst.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Beruška, školka, Liberec, Hokejka, rekonstrukce, Ivan Langr, MŠ BERUŠKA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další odklad. Děti se do školky pod Hokejkou vrátí o týden později  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.