Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zanedbaný školní pozemek proměnili ve sportovní areál. Přestavba vyšla na 22 milionů

Dva roky trvala přestavba zanedbaného školního pozemku v Sokolí ulici v Jablonci v moderní sportovní areál. Město vyšla na více než 22 milionů korun. Vzniklo moderní sportoviště s víceúčelovým hřištěm, běžeckou dráhou na krátké tratě, doskočištěm pro skok daleký a herními prvky pro malé děti.

Areál kdysi sloužil škole v 5. květnu pro pozemkovou výchovu, pak byl ale dlouho opuštěný. „Podařilo se nám vytvořit moderní sportoviště pro školáky a mateřinku v Lovecké ulici,“ říká jablonecký náměstek pro rozvoj města Lukáš Pleticha.

Pro veřejnost se sportoviště podle něj otevře až příští sezónu, nejprve musí důkladně zakořenit trávník. „Hřiště, běžecká dráha a plocha pod herními prvky má umělý povrch, ostatní plochy jsou pokryté travním hydroosevem. Velké letní sucho a vysoké teploty znemožnily dobré zakořenění nového trávníku. Aby se nepoškodil, bude areál do příští sezóny pro veřejnost uzavřený a k dispozici jej bude mít pouze škola,“ vysvětlil.

Celý areál potřeboval odvodnit, to byla největší komplikace při renovaci. Vznikl tak drenážní systém a část zeminy se musela úplně vyměnit. „Všechna voda pak končí v nové retenční nádrži s přepadem do kanalizace,“ řekla Radka Poprová z oddělení investiční výstavby.

Stavba trvala dva roky a vyžádala si z městské pokladny 22,3 mil. Kč včetně DPH. Vykácené dřeviny nahradila nová výsadba listnáčů, jehličnanů, keřů i trvalek, zvláštností sportovního areálu je také zelené bludiště. Vrbové loubí, jež poskytne stín pískovišti, bude kvůli horkému počasí vysazené až na jaře.

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky areál, sport, Jablonec, Sokolí, sportovní areál, sportoviště, Lukáš Pleticha, pozemek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zanedbaný školní pozemek proměnili ve sportovní areál. Přestavba vyšla na 22 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.