Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Motory z „housek“? Slévárna DGS modernizuje expozici

PR článek

Jak se z liberecké „housky“ stane součástka motoru auta, ve kterém možná právě vy jezdíte? To už od roku 2017 můžete zjistit v expozici s názvem Liberec a průmysl dnes v místním Technickém muzeu. V pavilonu se nachází také prezentace liberecké hi-tech slévárny DGS. Právě tam můžete odhalit tajemství procesu, ve kterém se z „housky“ - tak se slangově říká hliníkovým ingotům – stává často fascinující výrobek.

V příštím roce nás v expozici čekají novinky! DGS letos prostřednictvím nadačního daru přispěla na mzdu handicapovaného zaměstnance muzea, i díky tomu se podařilo dojednat modernizaci průmyslové expozice a její rozšíření o interaktivní prvky. V prezentaci zdejší slévárny, která v regionu platí za významného a solidního zaměstnavatele, tak objevíte spousty zajímavých i zábavných informací. Jejich znalost si pak budete moct otestovat v interaktivním kvízu.

Ačkoliv je nová forma výstavy zaměřená hlavně na děti a teenagery, nadchne také všechny dospělé fanoušky techniky a patrioty, které zajímá, čím dnes tepe průmyslové srdce Liberecka. Rekonstrukce slévárenské prezentace by měla být hotová do konce března. Věděli jste, že roztavený hliník dosahuje v peci teploty 740 °C? Dorazte dozvědět se další zajímavá fakta do Libereckého technického muzea!

Foto DGS Liberec

Štítky houska, Liberec, Liberecký kraj

Motory z „housek“? Slévárna DGS modernizuje expozici  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.