Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Univerzita začne vyučovat přírodopis. Spolupracovat bude i se ZOO nebo nemocnicí

Od příštího akademického roku Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická TUL otevírá zcela nový studijní program Přírodopis se zaměřením na vzdělávání. Dříve přírodopis jako studijní program na fakultě neexistoval a jedná se o důležitý milník v historii univerzity.

Příjímací řízení bude vyhlášeno ke konci května, přihlášky budou přijímány od prvního června do konce srpna. Předpokládáme, že v prvním roce přijmeme asi deset studentů,” řekl Kamil Zágoršek, vedoucí katedry geografie.

Výuka učitelství přírodopisu se bude skládat z tradičních předmětů jako botanika, zoologie (vyučována ve spolupráci se zoologickou zahradou v Liberci), ekologie, obecná biologie, mikrobiologie a virologie či genetika (vyučována ve spolupráci s Krajskou nemocnicí v Liberci), ale i ze specializovaných předmětů typu paleontologie a geologie, výživa dětí a dospělých nebo toxikologie. 

Velký prostor bude věnován praktické výuce, především laboratorním a terénním cvičením nebo exkurzím. V rámci laboratorních cvičení si studenti vyzkouší práci s elektronovým rastrovacím i katodoluminiscenčním mikroskopem, naučí se zhotovovat živé i trvalé preparáty, budou si umět založit herbář, zoologickou či geologickou sbírku.

Autoři | Foto Technická univerzita Liberec

Štítky Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Technické univerzity v Liberci, Krajská nemocnice Liberec, Liberec

Univerzita začne vyučovat přírodopis. Spolupracovat bude i se ZOO nebo nemocnicí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.