Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Na Králáku proběhl další Gastroden. Své umění předvedli žáci hotelovky

Své dovednosti nasbírané během studií předvedli v pátek 24. května již počtyřiatřicáté žáci Střední školy gastronomie a služeb ve Dvorské ulici na libereckém Králově Háji. V rámci tradičního Gastrodne, tentokrát s letopočtem 2019, předvedli um studenti oborů kuchař, číšník, cukrář, krejčí, kadeřník, hotelnictví, gastronomie a kosmetické služby.

K vidění byly slavnostní tabule, výrobky studené kuchyně a cukrářské výrobky doplněné prodejem výrobků teplé a studené kuchyně a barmanských a cukrářských výtvorů včetně grilovaných pokrmů. To vše doplnily módní přehlídky kolekcí oděvní tvorby, přehlídky účesové tvorby a kosmetických trendů.

„Vystoupil i pěvecký sbor základní školy Jabloňová, děti z mateřské školy Jablůňka, program zpestřily rovněž soutěže pro návštěvníky,“ zmínil ředitel školy Zdeněk Šlaich.





Přehlídka žákovských prací nesla motto Hobby naší doby. Studenti se při návrzích svých děl nechali ovlivnit nejrůznějšími koníčky – ať už pletením, háčkováním, malováním, keramikou, modelářstvím, rybářstvím, myslivostí či houbařením. Nechyběla ani inspirace hokejem, fotbalem, parašutismem nebo cestováním.

„Gastroden na Králově Háji má dlouhou tradici a udržuje si vysokou úroveň. Na představených aranžmá jednotlivých koníčků, která působila velmi esteticky a profesionálně, bylo vidět, že se učitelé přípravě dětí opravdu věnují,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Podílelo se sedmdesát žáků

Celkem se na akci podílelo sedmnáct učitelů odborného výcviku a sedmdesát žáků. „Příprava začíná půl roku dopředu. Před akcí trvá intenzivně čtyři dny,“ doplnil Šlaich.

Další Gastroden se uskuteční v květnu 2020. „Jeho cílem je seznámit odbornou i laickou veřejnost s kvalitní profesní přípravou v prostorách školních pracovišť, kde žáci pod vedením učitelů odborného výcviku poskytují každodenní služby pro veřejnost,“ uzavřel ředitel.

Tisková zpráva | Foto Liberecký kraj

Štítky gastroden, králův háj, liberec, škola, Petr Tulpa, zámek Jabloňka

FOTO: Na Králáku proběhl další Gastroden. Své umění předvedli žáci hotelovky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.