Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vesmírné léto v liberecké iQlandii

PR článek

„Houstone, Houstone, hlášení: Liberecká iQLANDIA připravila pro své návštěvníky nefalšované vesmírné léto!“ V červenci a srpnu se v science centru můžete těšit nejenom na kosmický workshop a originální výstavu „Apollo 11“, ale i na čtyři stovky interaktivních exponátů, jako například na humanoidního robota Thespiana či Mars Rover. Zavítat tu navíc můžete do nově otevřené chytré dílny iQFABLAB nebo zkouknout některý z filmů v iQPLANETÁRIU. Tak neváhejte a přijeďte!

Prohlédnout si meteority a tektity pod mikroskopem či si postavit a odpálit raketu. Nejenom to vás čeká během workshopu pod názvem „Vesmírná mise“, který v iQLANDII poběží denně od 10 a 14 hodin. „V laboratoři jsme pro návštěvníky připravili celou řadu stanovišť, u kterých mimo jiné zjistí, z jakých materiálů jsou vyrobeny kosmické lodě nebo proč je nebe na Zemi modré a na Měsíci třeba chybí,“ říká Petra Desenská, programová manažerka iQLANDIE. Nachystána je i aktivita v TULaborce a také výstava „Apollo 11“. Ta je věnována stejnojmennému letu Apollo 11, jehož posádka jako první před padesáti lety přistála na Měsíci. „Na panelech budou fotografie mise se zajímavostmi. Lidé se mimo jiné dozví, jakou českou skladbu poslouchal astronaut Neil Armstrong při pobytu v kosmu,“ doplňuje manažerka.

Vedle toho se v iQLANDII můžete těšit na celou řadu interaktivních exponátů. Popovídáte si tu s robotem Thespianem, posadíte se do přistávacího modulu Sojuz, vyzkoušíte si operaci člověka na nečisto či okusíte sílu zemětřesení. Těšit se můžete i na akční Science show, plnou ohňů, blesků a kouře, v jejímž rámci vám lektoři polijí ruku kapalným dusíkem o teplotě – 196 °C nebo sestřelí plechovku z hlavy kouřovým dělem.

iQFABLAB

„Nově jsme otevřeli iQFABLAB – chytrou dílnu digitálního věku, vybavenou celou řadou high-tech vychytávkami. Zapálení kutilové si tu budou moci vyzkoušet na workshopech práci s 3D tiskárnami, laser cutterem či termolisem, ale i práci u ponků,“ poznamenává Pavel Saal, vedoucí iQFABLABU. Na prázdniny připravila iQLANDIA i dva příměstské tábory s robotem Matyldou, a to pro teenagery ve věku od 12 do 16 let. 

iQLANDIA hledá svou Tvář!

Neváhejte a staňte se hvězdou iQLANDIE! Stačí se vtipně vyfotit v iQLANDII nebo iQPARKU a postnout do 31. srpna foto s #jsemiQhvezda na Instagram. Vítěze vybere odborná porota. „Výherce bude u všech chystaných novinek, jeho tvář se objeví na webu, plakátech a billboardech po celé republice. K tomu získá roční vstupné do science centra pro čtyři osoby,“ vysvětluje Martina Kutíková, marketingová specialistka iQLANDIE. 

„Kde se berou peníze,“ zjistí děti v iQPARKU

Děti by měly hospodařit s penězi od útlého věku, proto si tým iQLANDIE pro nejmenší a jejich rodiče připravil v expozici iQPARK originální workshop pod názvem „Kde se berou peníze“. „Ten poběží denně vždy od 14 hodin. Během programu malým návštěvníkům vysvětlíme, odkud se berou peníze, proč vznikly nebo k čemu slouží ochranné prvky na bankovkách. Chybět nebude ani hra na směnný obchod,“ upřesňuje Petra Desenská. Pro všechny účastníky workshopu jsou připraveny dárky od společnosti ČSOB, a. s., která program podpořila.  

Harmonogram na červenec a srpen

Vesmírná miseworkshop koná se každý den od 10 a 14 hodin
Výstava Apollo 11každý den v iQLANDII od 9 do 19 hodin
Akční Science show koná se každý den od 11 a 16 hodin
Kde se berou peníze workshop v iQPARKU – koná se každý den od 14 hodin

Štítky iqlandia, liberec, léto, science centrum, Houston, Apollo 11, Rover, peníze, Mars, Měsíc, Neil Armstrong, Země, Československá obchodní banka

Vesmírné léto v liberecké iQlandii  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.