Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jablonci začne od pondělí fungovat doučovací pohotovost

Doučovací pohotovost začne od pondělí fungovat v Jablonci. Tři učitelky budou po telefonu pomáhat dětem ze základních škol v případech, kdy si nebudou vědět rady s domácím úkolem. Projekt financuje město prostřednictvím příspěvkové organizace Dům dětí a mládeže Vikýř. Pomoci se děti dovolají na telefonní čísle 770 135 469 od 17:00 do 20:00, o víkendech a prázdninách služba fungovat nebude.

V Jablonci jsou dvě organizace, které zajišťují dětem doučování. Jsou to nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Kruháč a terénní služba Compitum. „Obě tyto organizace poskytují služby sociálního typu, což v praxi znamená, že je poskytují pouze svým klientům. Prostřednictvím Vikýře můžeme doučovací pohotovost nabídnout všem dětem v Jablonci," řekl k projektu náměstek primátora David Mánek (ANO).

Nápad podle ředitelky Vikýře Martiny Šípkové vzešel z jednání městské Komise pro výchovu a vzdělávání. Jde o pilotní projekt. Vikýř se dohodl na spolupráci se třemi učitelkami Základní školy Liberecká. „I pro nás bude projekt výzvou a zároveň novou zkušeností, jak pomáhat dětem s pochopením látky základní školy," řekla Monika Kulhánková, která bude jednou z učitelek na telefonu. V případě, že by si učitelky nedokázaly poradit, mohou se obrátit na další kolegy.

„Zvažujeme ještě variantu, jak využívat bezplatné mobilní aplikace, přes které by žáci mohli zasílat fotografie příkladů a úkolů, se kterými si neví rady. Učitelkám by to usnadnilo vysvětlování látky a mohly by snáze děti navést k vyřešení problému," doplnila Martina Šípková. Doučovací pohotovost bude fungovat do konce letošního roku. Ještě před Silvestrem se všichni zapojení sejdou, aby rozhodli, zda bude pokračovat i po Novém roce. „Volající na telefonní číslo pohotovosti volají do sítě Vodafone, volání bude zpoplatněno dle ceny vlastníka tarifu," řekla mluvčí magistrátu Jana Hajná.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky školy, doučování, doučovací pohotovost, Jablonec, základní škola, projekt, Dům dětí a mládeže Vikýř, ANO 2011, silvestr, Vodafone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci začne od pondělí fungovat doučovací pohotovost  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.