Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Petice i odchody zaměstnanců kvůli ředitelce. Ostašovská školka přejde pod vedení tamní školy

Liberec sloučí ve čtvrti Ostašov mateřskou školu Pastelka se základní školou v sousedství. Slibuje si od toho zklidnění situace v MŠ Pastelka, odkud za působení současné ředitelky od roku 2012 odešlo 40 zaměstnanců a v petici zaslané městu před měsícem požadovala drtivá většina rodičů její odvolání. Sloučení považuje náměstek primátora pro školství Ivan Langr (SLK) za nejlepší možné řešení.

„Znamená, že řízení a management školky přejde do rukou zkušeného ředitele základní školy, kterou považuji za jednu ze tří nejlepších v Liberci. Jsem si naprosto jist, že povede k uklidnění situace mezi zaměstnanci a souběžně i mezi rodiči," řekl náměstek Ivan Langr.

Rodiče odchod ředitelky požadovali kvůli údajné šikaně zaměstnanců, vlně odchodů učitelek a také tvrdí, že některé děti chodí do školky se strachem. Současný stav podle odboru školství libereckého magistrátu vystavuje děti neakceptovatelnému tlaku ze strany zaměstnanců i rodičů, narušuje nezbytné sociální vazby, devalvuje klima pedagogického sboru a snižuje důvěru velké části rodičů ve školku. Podle náměstka podrývá také výchovné a vzdělávací cíle školky. „Které tím kontextem, neoznačuji viníka, tím kontextem a souběhem všech možných faktorů rozhodně zajištěné nejsou," uvedl Langr.

Současná ředitelka ve školce podle něj zůstane po sloučení jako běžný zaměstnanec. ZŠ Křižanskou chce vedení města se školkou administrativně spojit letos k 1. prosinci, souhlasit s tím musí liberecké zastupitelstvo a poté ještě musí změnu zapsat do rejstříku ministerstvo školství. „Má ze zákona na tuto agendu 90 dnů," dodal náměstek.

Problémy ve vztazích mezi ředitelkou a zaměstnanci v MŠ Pastelka spojené s peticí rodičů řešilo město už před třemi lety. Tehdy se spor týkal odloučeného pracoviště v Machníně a radnice to vyřešila převedením machnínské školky pod MŠ Stromovka v Liberci-Františkově.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Ostašov, školka, sloučení, ředitelka, petice, Liberec, Ivan Langr, MŠ PASTELKA, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petice i odchody zaměstnanců kvůli ředitelce. Ostašovská školka přejde pod vedení tamní školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.