Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Končí jarní termín maturitních zkoušek na středních školách

Na všech středních školách v tuzemsku musejí nejpozději dnes skončit maturitní zkoušky. Dnešek je totiž posledním dnem vymezeným pro konání ústních maturit, jejichž termíny určovali ředitelé jednotlivých škol. Mohli si zvolit jakékoliv dny od 16. května. Maturitní vysvědčení by měli všichni studenti obdržet nejpozději 12. června.

Ústní zkoušky na jednotlivých školách mají společnou a profilovou část. Společná, tedy takzvaná státní část, zahrnuje zkoušky z češtiny a případně z cizího jazyka, pokud si ho daný maturant vybral. Obávaná matematika má jenom didaktický test. Profilová část pak obsahuje různé předměty dané zaměřením školy nebo osobními preferencemi maturantů.

Zatím byly zveřejněny průběžné výsledky po didaktických testech. V těch neuspělo 15,7 procenta středoškoláků, kteří se o maturitu pokoušeli poprvé. Nejhůře dopadla matematika, kterou nezvládlo bezmála 24 procent maturantů. Výrazně se lišily výsledky na jednotlivých typech škol. Zatímco na gymnáziích neuspělo 1,7 procenta maturantů, na nástavbách na druhém konci spektra 43,6 procenta studentů.

Celkové výsledky letošních státních maturit před tím, než budou vyřízena případná odvolání, by měly být zveřejněny příští týden. Ředitelé škol mohou totiž protokoly o výsledcích společné části maturitních zkoušek dostat nejpozději v pondělí 15. června.

Zdroj: ČTK

Štítky maturita, střední škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí jarní termín maturitních zkoušek na středních školách  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.