Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školka Nad přehradou se po havárií opět vrátí do plného provozu

Od pondělí 14. prosince bude obnoven úplný provoz v Mateřské škole „Nad přehradou“ v Klášterní ulici v Liberci. Do budovy školky nastoupí všechny děti, které byly dočasně umístěné, po dobu odstraňování následků zářijové havárie, v okolních mateřských školách.

Přívodní hadička k toaletám ve druhém patře praskla na začátku září a vytopila velkou část budovy. „Voda protekla přes dva stropy a poškodila také stěny, podlahy i vybavení školky,“ popsala mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

„V kuchyni na podlaze bylo 30 centimetrů vody,“ doplnila ředitelka školky Lucie Opalecká. 50 dětí si tak rozdělily okolní školky. Až do října se ve školce vysoušelo, škody odstraňovalo město do teď.

Město provedlo diagnostiku stavebních konstrukcí. Ta ukázala, že je nutná výměna dřevěných trámů. Poté byla zhotovena nová tepelná izolace a podlahová krytina. „Výše škod byla vyčíslena kolem jednoho milionu korun,“ řekla mluvčí magistrátu.

Štítky Liberec, přehrada, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školka Nad přehradou se po havárií opět vrátí do plného provozu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.