Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecký kraj: Čtyři domácnosti z deseti nemají počítač

Víte, v jakém kraji je nejvíce počítačových analfabetů? Podle Českého statistického úřadu by šlo usuzovat, že právě v Libereckém. Počítač je součástí pouze 60 procent domácností, což nás řadí na poslední příčku v republice. Na opačném konci statistiky je Praha, kde počítač chybí pouze ve 27 procentech domácností.

Liberecký kraj drží nepříliš lichotivé poslední místo už pět let. Zatímco v období 2008 - 2010 vlastnilo počítač pouze dvaačtyřicet procent domácností, dnes je to zhruba o dvacet procent více. Propastný rozdíl mezi Libereckým krajem a zbytkem republiky se tak během posledních let podařilo smazat.

Z dalších čísel Českého statistického úřadu se dá vyčíst, že 0,6 procenta domácností v Libereckém kraji využívá počítač bez internetu. Například v letech 2009 – 2010 narostl počet domácností s internetem o téměř osm procent.

V únoru to bude přesně dvaadvacet let, kdy se Česká republika připojila k internetu. Tehdy šlo především o záležitost vybraných univerzit a velkých firem. První pokusy o připojení k internetu na našem území se ale datují k listopadu 1991.

Dalším zlomovým obdobím pro český internet bylo jaro 1996, kdy začal fungovat vyhledavač Seznam. O necelé dva roky později přibylo například iDnes.

Štítky Liberecký kraj, počítač, Internet, Český statistický úřad, Praha, Česko, Seznam.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj: Čtyři domácnosti z deseti nemají počítač  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.