Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hrdinové jsou všude kolem nás, myslí si budoucí zdravotníci

Hrdinství není přežitek. Takové je letos motto psychologické olympiády, jejíž celostátní kolo odstartovalo ve čtvrtek 10. dubna na Základní umělecké škole Liberec. Vítězové jednotlivých regionálních kol z řad studentů středních zdravotnických škol, kteří na dané téma vypracovali nejpoutavější prezentace, se do krajského města sjeli ze všech koutů republiky už včera, aby si v rámci svého programu prohlédli i libereckou radnici.

Nad finálovým kolem olympiády převzal záštitu náměstek primátorky pro školství, kulturu a sociální oblast Kamil Jan Svoboda a sám jej v sále ZUŠ slavnostně zahájil. Popřál všem soutěžícím úspěšnou prezentaci jejich pojetí hrdinství a těch, které za hrdiny považují. Budoucí zdravotníci hovořili před publikem například o dobrovolnictví či rozdílu mezi slavnými mediálními hrdiny a obyčejnými hrdiny všedního dne.

Vítězkou se stala Andrea Pospišová z Prostějova, na druhém místě se umístila Kateřina Fojtová z Ostravy a třetí příčku obsadila Martina Burghardová z Českých Budějovic.

Patnáctku účastníků celostátního kola psychologické olympiády tvoří vítězní studenti ze všech krajů České republiky, kteří na cestě do finále postupně prošli třídními, školními a nakonec regionálními koly. Soutěž jako taková už má několikaletou tradici a je určená přímo studentům druhých a třetích ročníků zdravotnických škol, kteří touto formou získávají zkušenost s prezentací před publikem a zároveň mají jedinečnou možnost veřejně vyjádřit svůj názor.

Téma psychologické olympiády je každý rok jiné. V minulosti tak studenti vytvářeli práce s motivy jako Přátelství a láska, nebo Mezilidské vztahy. V loňském roce se finále olympiády konalo v Šumperku a tématem byly Hodnoty a životní styl. Prezentace nejlepších studentů jsou každý rok na velmi vysoké úrovni, takže v nich často nechybí ani výzkumy a grafy. Vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství České republiky.

Napsal Jan Král

Štítky olympijské hry, Liberec, Kamil Jan Svoboda, Jan Král, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko, Prostějov, Ostrava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrdinové jsou všude kolem nás, myslí si budoucí zdravotníci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.