Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberecká univerzita nestojí o ruské studenty. Už je nebude lákat

Liberecká univerzita nestojí o ruské studenty. Alespoň to vyplývá z poslední zprávy, kterou vedení školy vydalo. Technická univerzita pozastavila všechny aktivity zaměřené na propagaci svých studijních programů v Rusku. Na současnou politiku Ruska na Ukrajině tak reagoval rektor Zdeněk Kůs.

„Mobilita studentů je pro každou vysokou školu důležitá a každá vysoká škola usiluje o to, aby si ji zahraniční studenti vybrali. V době, kdy ale Evropská unie jedná o tom, jaké sankce vůči Rusku uplatní či jaká bude vízová politika, nesouhlasím s tím, abychom nyní naši univerzitu v Rusku propagovali. Na Ukrajině budeme v našich aktivitách pokračovat a ukrajinští studenti jsou u nás i nadále vítáni,“ řekl Zdeněk Kůs, který dal takový pokyn děkanům všech šesti fakult a ředitelům dvou vysokoškolských ústavů.

Na Technické univerzitě studují studenti z více než sta zemí světa, z toho přes sedmdesát je jich  z Ruska, a sedmačtyřicet z Ukrajiny.

Štítky Rusko, univerzita, Ukrajina, Zdeněk Kůs, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká univerzita nestojí o ruské studenty. Už je nebude lákat  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.