Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V iQLANDII představili unikátní automobil Škoda

Jediný svého druhu na světě je dvoumístný sportovní kabriolet Škoda CITIJET, který sami navrhli a postavili žáci učiliště Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Celý říjen si auto můžete prohlédnout ve vstupní hale libereckého science centra iQLANDIA, kde CITIJET v úterý slavnostně představili právě jeho tvůrci.

„Nejprve jsme se trochu báli, nikdo s tím neměl žádnou zkušenost. Výsledek je ale úžasný a my jsme hrdí na svou práci,“ řekl při představení vozu Radovan Juráš, který se věnoval především designu nového auta.

Šestnáctičlenný tým nejprve zpracoval návrh vozu, čtyři měsíce pak trvalo, než auto spatřilo světlo světa. CITIJET vychází z modelu CITIGO, je ale přetvořen na dvoumístný kabriolet s výkonným sound systémem, jehož sílu tvůrci auta v iQLANDII ochotně předvedli. Kromě toho má auto podsvícený podvozek, který reaguje na basovou linku hudby, zadní spoiler, výfuk s dvojitou koncovkou a celý je vyveden v modrém a bílém metalickém laku.

V iQLANDII bude CITIJET parkovat celý říjen. „Jsme velmi rádi, že v našem centru máme ukázku práce mladých lidí na tak technicky náročném projektu. I my podporujeme technické obory a chceme, aby se děti vracely na učiliště,“ podotkl ředitel iQLANDIE Pavel Coufal.

Autoři

Štítky ŠKODA AUTO a.s., Mladá Boleslav, Škoda Citigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V iQLANDII představili unikátní automobil Škoda  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.