Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Univerzita bude mít svou školku. Ponese jméno ŠkaTULka

Mateřská školka, která v těchto dnech vyrůstá při liberecké univerzitě, má svůj název. V anketně se sešlo na pět desítek návrhů jak z řad členů univerzity, tak od široké veřejnosti. Vítězným návrhem, který zaslala nezávisle na sobě trojice hlasujících, je ŠkaTULka. Přesně takový název ponese školka od září.

„Nejčastěji se respondenti soutěže o název drželi odvozenin od zkratky TUL. TULipánků, TULeňů, TULíků apod. se sešlo v redakční poště asi nejvíce. Z této kategorie je i vítězný název,“ informují pořadatelé ankety.

Kromě názvu už bude mít školka brzy také seznam přihlášených dětí. Přihlášky k zápisu mohou rodiče podávat již v těchto dnech, k pod tímto a také tímto odkazem. Vyplněné je můžou zájemci odevzdávat také v kanceláři rektora do 31. března.

Nová školka vyrůstá v těchto dnech v bývalých dílnách za univerzitní budovou E2. Dodavatel stavby, liberecká firma Havax, má podle smlouvy ukončit stavební práce nejpozději do konce června.

Mateřská škola se dvěma třídami bude přednostně sloužit zaměstnancům a studentům univerzity. „Chceme usnadnit mladým kvalifikovaným lidem návrat do práce, zejména mladým maminkám, které by se chtěly z mateřské dovolené vrátit na univerzitu. Proto ve školce vznikne oddělení i pro děti mladší než tři roky,“ řekl rektor TUL Zdeněk Kůs.

Provozovatelem univerzitní školky bude Mateřská škola U Bílého králíka z České Lípy. Ta dnes slouží jako školka fakultní, kam studenti chodí na praxi. Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická připravuje nový bakalářský obor učitelství pro mateřské školy a studenti oboru by pak měli na praxe chodit právě do univerzitní mateřinky. „Jsme mateřská škola s prvky waldorfské a montessori pedagogiky, a taková by měla být i mateřinka v Liberci,“ konstatovala jednatelka firmy Ivana Honsnejmanová, která učí na katedře pedagogiky a psychologie FP TUL.

Další navrhované názvy
Dílnička, Univerzitka, U moudré sovy, Šikulka, Nanoušek, maTULka, Almička, TULáček, Marbulínek, TULi TULi.

Štítky univerzita, mateřská škola, Tula, HAVAX a.s., Zdeněk Kůs, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Technické univerzity v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita bude mít svou školku. Ponese jméno ŠkaTULka  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.