Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Veletrh vzdělávání přilákal deset tisíc návštěvníků

Veletrh vzdělávání EDUCA přilákal přes deset tisíc návštěvníků, kteří měli možnost se seznámit se s nabídkou více než stovky vystavovatel. Už sedmý ročník akce proběhl v liberecké Tipsport aréně ve dnech 17. až 19. října. Veletrh EDUCA 2013 skončil v sobotu odpoledne. Osmé pokračování proběhne opět v říjnu.

Vedle expozice vystavovatelů byl návštěvníkům k dispozici informační pult s aktuálními nabídkami volných pracovních pozic, jeho služeb jen za první dva dny veletrhu využilo téměř šest stovek příchozích. Součástí veletrhu byl již tradičně doprovodný program, který zahrnoval na pódiu probíhající prezentaci vystavovatelů a několik kulturních vystoupení. Velký ohlas měla například děvčata Střední školy uměleckořemeslné a oděvní z Liberce se svou módní show. 

Oceněny byly také expozice vystavovatelů. V kategorii nejlepší expozice školy zvítězila Technická univerzita v Liberci, za nejlepší expozici firmy bylo vybráno stání personální poradenské společnosti Kompetenz.

„Musím vystavovatele pochválit, protože jejich expozice hýřily nápadem a dozvěděla jsem se, že i zájem ze strany dětí i rodičů o informace ke studiu byl oproti loňským letům zvýšený. To napovídá, že zejména rodiče začínají výběru školy věnovat větší pozornost, což je velké pozitivum s ohledem na složitou situaci na trhu práce, kdy současné rozhodnutí spojené s výběrem školy může být v budoucnu pro pracovní uplatnění jejich dítěte klíčové,“ doplnila radní Alena Losová.

Štítky Tipsport, Technická univerzita v Liberci, Alena Losová, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrh vzdělávání přilákal deset tisíc návštěvníků  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.