Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za půl roku otevírá iQLandia. Stavba pokračuje podle plánu

Tuto sobotu bude zbývat do otevření velkého libereckého science learning centra iQLandia přesně půl roku. Stavba, která vyjde na 400 milionů korun, se bude pyšnit několika stovkami zajímavých exponátů na celkem čtyřech podlažích. Návštěvníci zde najdou třeba simulátor velkého třesku, hvězdný skateboard nebo 3D planetárium.

„Hrubé stavební práce jdou poměrně rychle. Naším úkolem je teď začít připravovat a vybavovat jednotlivé expozice,“ řekl Pavel Coufal, ředitel obecně prospěšné společnosti Labirint Bohemia, která bude SC iQLandia provozovat.

A jaké expozice to budou? „Lidé se mohou těšit na vodní svět, průzkum vesmíru, bádání v jeskyních, ukázku síly živlů, ale především na Sexmisi a 3D planetárium, které se řadí díky své technologii trojdimenzionálnímu promítání na kulovou plochu mezi světovou špičku,“ uvedla Jana Pivoňková, marketingová manažerka iQLandia.

 iQLandia  slibuje nová pracovní místa

Otevření centra se uskuteční 28. 3. 2014, v den narození Jana Amose Komenského. „Lidé zde uvidí absolutní novinky z oboru vědy a techniky, v každé místnosti jim bude k dispozici minimálně jeden lektor, který jim dané exponáty na požádání představí,“ konstatovala manažerka. S dokončením výstavby je spojen i vznik nových pracovních míst, kterých by mělo být přibližně dvacet.

Napsala Lenka Gecková

Stavba iQLandie

Úterý, 16. července 2013, 14:51

Stavba iQLandie
Stavba iQLandie

Štítky liberec, iqlandia, Jan Amos Komenský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za půl roku otevírá iQLandia. Stavba pokračuje podle plánu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.