Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zdraví

Na interně a ortopedii v nemocnici v Jablonci jsou zakázané návštěvy

V městské nemocnici v Jablonci nad Nisou jsou od úterý zakázané návštěvy na interně a ortopedii. Důvodem je zvýšeným výskytem virových onemocnění v populaci, informovala mluvčí města Jana Fričová. Zákaz bude platit do odvolání.

Nemocnost v kraji stále stoupá, jednoznačně dominuje virus chřipky

Počty nemocných akutními respiračními infekcemi nadále rostou. V pátém kalendářním týdnu jejich množství stouplo o 7 procent. Ve třech okresech nemocnost výrazně převýšila epidemický práh s výjimkou Jablonecka, kde je jen těsně nad.

Bývalá policistka Petra umírá na rakovinu. Před smrtí chce zabezpečit osvojenou dceru

Vánoce Petry Ptáčkové šťastné a veselé vůbec nebyly, zjistila totiž, že trpí rakovinou v posledním stádiu. Její největší starostí je teď budoucnost osvojené dcery Violky, kterou chce před svou smrtí alespoň trochu finančně zajistit. Petřini...

Jablonecká nemocnice plánuje druhé pracoviště magnetické rezonance

Druhé pracoviště magnetické rezonance chtějí vybudovat v nejbližší době v Nemocnici v Jablonci nad Nisou. Navazují tak na podzimní modernizaci stávajícího pracoviště z roku 2019. Zdejší nemocnice je jednou z pěti v Libereckém kraji s magnetickou...

ANKETA: Začíná Suchej únor. Akce má omezit nadměrné pití alkoholu

V České republice ve čtvrtek odstartuje akce Suchej únor. Ta má pomoct s nadměrnou konzumací alkoholu. Organizátoři proto vyzývají, aby alespoň měsíc lidé vydrželi bez alkoholu. Každoročně se do akce zapojuje mezi pěti až deseti procenty dospělých.

Respiračních chorob výrazně přibylo. V části kraje je epidemie

Ve čtvrtém kalendářním týdnu letošního roku významně narostl počet lidí, kteří onemocněli respiračními chorobami. Situace v Libereckém kraji kopíruje stav v celé republice. Kromě Jablonecka a Českolipska už počet nemocných překročil v ostatních...

Speciální přístroj pomáhá snížit u malých pacientů strach z odběrů krve

Pomyslné kouzelné obrázky promítané na kůži malého pacienta pomáhají na dětském oddělení českolipské nemocnice s odběry krve u malých pacientů. Zmíněné obrázky umí vyčarovat projekční hledač žil, který nově v nemocnici využívají při odběrech krve.

Přestavba dětské psychiatrie na Králově háji by mohla začít ještě letos

Dlouho připravovaná rekonstrukce pavilonu dětské a adolescentní psychiatrie na Králově háji v Liberci by mohla letos začít. Kromě oprav domu ze 70. let minulého století má přibýt i zhruba stejně velká přístavba. Přinese to rozšíření počtu míst na...

Nemocných v kraji přibývá. Respirační nemoci nejvíc trápí školáky

Třetí lednový týden přinesl pozvolna stoupající nárůst nemocných lidí respiračními infekčními chorobami. V Liberecké kraji je nárůst o 6 procent, celorepublikově je evidován desetiprocentní nárůst.

Kraj podpoří ordinace praktických a zubních lékařů třemi miliony

Liberecký kraj rozdělí přes tři miliony korun na podporu ordinací praktických a zubních lékařů. Novým programem na podporu primární péče reagoval loni kraj na nedostatek fungujících ordinací v obcích.

Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.