Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chřipka je na ústupu. Nemocných opět ubylo

Nemocnost v Libereckém kraji v tomto týdnu opět poklesla. Na 100 tisíc obyvatel připadá 1122 lidí s akutními respiračními nemocemi, což je o 7,6 procenta méně než před týdnem. Nemocnost v kraji je pod celorepublikovým průměrem, který je 1153 případů na 100 tisíc obyvatel.

Za poslední týden nemocnost v Libereckém kraji stoupla pouze na Jablonecku, a to o 21,8 procenta na 1326 nemocných na 100 tisíc obyvatel. "To je nejvíc případů v celém kraji," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. Na nárůstu na Jablonecku může mít vliv, že skončily jarní prázdniny. I na Jablonecku je ale nemocnost pod hranicí epidemického prahu, což je 1600 až 1700 případů na 100 tisíc obyvatel. Nejvíce nemocných v kraji je mezi dětmi do pěti let.

Stále se objevují nové případy infekcí podobných chřipce, není jich ale tolik jako v minulých týdnech. Virus chřipky byl v kraji dosud laboratorně prokázán u 153 pacientů, za poslední týden přibyly čtyři případy. Objevil se první virus typu B. "Riziko nákazy virem chřipky A/H3 má klesající trend a lze pro tuto sezonu očekávat jeho postupné vymizení," řekla Balašová.

Od začátku chřipkové sezony bylo hospitalizováno 108 lidí, 17 z nich na jednotkách intenzivní péče. Čtyři lidé zemřeli, byť u všech nebyla chřipka shledána jako hlavní příčina úmrtí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, chřipka, Krajská hygienická stanice, jarní prázdniny, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipka je na ústupu. Nemocných opět ubylo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.