Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V souvislosti s chřipkou zemřeli v letošní sezoně čtyři lidi

V Libereckém kraji opět ubylo případů akutních respiračních onemocnění a chřipky. Nemocnost za poslední týden klesla o pět procent. Na 100 tisíc lidí evidují hygienici 1064 nemocných. Novináře o tom informovala mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. Nemocnost v kraji je podle ní srovnatelná s celorepublikovým průměrem, který je 1078 případů na 100 tisíc obyvatel.

Nemocnost ve všech regionech Libereckého kraje je hluboko pod epidemickým prahem, za který hygienici považují 1600 až 1700 případů na 100 tisíc obyvatel. "Riziko nákazy virem chřipky A/H3 má klesající trend a lze pro tuto sezonu očekávat jeho postupné vymizení," uvedla Balašová. Aktuálně je na 100 tisíc obyvatel v kraji 11 případů infekcí podobných chřipce, na Českolipsku dokonce není ani jeden nemocný.

V letošní chřipkové sezoně byl virus chřipky typu A/H3 prokázán ve 153 případech, ve dvou šlo o typ B a u jednoho člověka byl prokázán virus A/H3 i B. "Celkem bylo 118 hospitalizovaných, z nichž 17 vyžadovalo péči na jednotkách intenzivní péče," dodala Balašová. Čtyři lidé zemřeli, byť u všech nebyla chřipka shledána jako hlavní příčina úmrtí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, Liberec, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V souvislosti s chřipkou zemřeli v letošní sezoně čtyři lidi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.