Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Světový týden respektu k porodu nabídne v Liberci řadu seminářů

Světový týden respektu k porodu si v těchto dnech připomínají lidé na mnoha místech naší země. Určený je nejen pro nastávající maminky, ale i pro jejich partnery a rodinné příslušníky. Dozvědí se formou přednášek a besed řadu praktických informací.

K týdnu respektu porodu se tradičně připojuje i Liberec. V sobotu 20. května si mohou zájemci přijít vyslechnout několik seminářů, které se uskuteční v průběhu celého dne v prostorách KultiVARu.

O porodu jako vstupní bráně do života každého z nás bude od 9.00 hodin hovořit Lucie Groverová, matka pěti dětí. Smyslem setkání není podle Lucie předkládat jakýsi univerzální návod, konkurovat práci a postupům porodních asistentek, dul či jiným spřízněným profesím. „Nenajdete v nich ani potravinová doporučení, fyzická cvičení…, zkrátka to, co si můžete najít v knihách mnohých úžasných autorek a autorů. Smyslem těchto setkání je předat osobní zkušenost. Nabídnout poněkud jiný úhel pohledu. Představit těhotenství a porod jako práci na sobě samé. Bolest u porodu a jeho celé prožívání máme každá ve svých rukou,“ uvádí Lucie Groverová ke své přednášce.

Zuzana Candigliota, právnička Ligy lidských práv bude od 12.30 hodin hovořit především o právech rodičů, ať jich nastávajících nebo těch, kteří již potomka mají. Seminář pro rodiče a nastávající maminky, ve kterém se srozumitelnou formou dozvíte o právech během těhotenství a porodu a právech a povinnostech rodičů. Dozvíte se třeba, na co máte během těhotenství právo, jaká jsou bezplatné vyšetření v těhotenství, jaká jsou vaše rodičovská práva, jak funguje souhlas rodičů u nezletilých, hovořit se bude i o problematice očkování apod.

Třetí přednášející bude zkušená porodní asistentka Ivana Königsmarková. Seminář je především pro těhotné ženy, muže a všechny, kteří vnímají porod jako krásný zážitek. Dozvíte se, jak probíhá porod, co při porodu žena potřebuje, jaké jsou v současnosti možnosti bezpečného porodu a další.  

Vstupenky na jednotlivé semináře jsou k dostání na místě, lze je ještě pořídit v KultiVARu i v předprodeji.

Od 17.30 hodin se pak můžete těšit na Divadlo malá sestra a jeho představení nazvané Nástřih v Liberci.

Štítky porod, Liberec, těhotenství, právo, Ivana Königsmarková, Liga lidských práv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový týden respektu k porodu nabídne v Liberci řadu seminářů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.