Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice v České Lípě letos od kraje dostane sedmdesát milionů. Půjdou třeba na rekonstrukci dialýzy

Zrekonstruovat dialýzu a operační sály, to je plán českolipské nemocnice, která na to od kraje dostane 40 milionů korun. Další třicet dá krajský úřad na provoz nemocnice. Rada kraje také schválila, že třicetimilionový příspěvek bude do České Lípy posílat příštích pět let.

„Nyní upravujeme konkrétní smlouvu o poskytnutí příplatku, která bude kraji zaručovat třeba i systém kontrolního mechanismu jeho čerpání,“ upřesnil náměstek pro zdravotnictví Přemysl Sobotka.

„Tuto formu financování jsme zvolili zejména proto, že umožňuje nemocnici odepisovat a tím vytvářet finance na další reprodukci,“ vysvětlil Sobotka.

Třicet milionů korun dostane nemocnice jako investiční podporu, což už schválilo poslední zastupitelstvo. Celkem tak kraj do nemocnice do roku 2021 naposílá 150 milionů korun.

Českolipská nemocnice by se také stále více měla propojovat s tou libereckou. „Rád bych, aby obě nemocnice vytvořily Superalianci, ve které půjde zejména o společný postup při nákupu materiálu, při jednání s pojišťovnami a podobně,“ dodal Sobotka.

„V žádném případě se nemůže snížit úroveň v liberecké nemocnici. Superaliance předpokládá intenzivní spolupráci, ne konkurenci,“ uzavřel náměstek.

Autoři | Foto Nemocnice Česká Lípa

Štítky nemocnice, Česká Lípa, Přemysl Sobotka, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v České Lípě letos od kraje dostane sedmdesát milionů. Půjdou třeba na rekonstrukci dialýzy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.