Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další rezignace. Po řediteli Nečesaném odchází i předseda představenstva liberecké nemocnice Marek

Dehonestace jeho osoby a s tím spojené poškozování pověsti nemocnice v České Lípě. To je podle předsedy představenstva liberecké nemocnice a zároveň ředitele nemocnice v České Lípě Pavla Marka důvod, proč podal rezignaci na post předsedy představenstva. Konkrétně mu vadí především vystupování současného ředitele liberecké nemocnice Luďka Nečesaného. Ten se přitom rozhodl rezignovat už dříve.

„Nechci, aby byla nadále bezohledně poškozována pověst nemocnice v České Lípě jako důsledek neshod mezi mnou a ředitelem Krajské nemocnice v Liberci Luďkem Nečesaným ohledně spolupráce liberecké nemocnice a nemocnice v České Lípě,“ řekl Pavel Marek.

Ten se přitom předsedou představenstva v Liberci stal teprve letos v ledu a jedním z jeho hlavních úkolů bylo právě vytvoření bezproblémové spolupráce mezi oběma nemocnicemi.

Jeho jmenování do předsednictva se neobešlo bez kritiky. Marek je totiž považován za přítele hejtmana Martina Půty a právě Liberecký kraj je hlavním akcionářem nemocnice.

„Nezpochybňuji, že se s panem Markem velmi rozcházíme ve stylu řízení. V jedné firmě není možné kombinovat rozdílné styly řízení. A právě jmenování pana Marka do role předsedy představenstva vedlo k mé rezignaci,“ okomentoval ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečesaný.

Markovi vadila mediální prohlášení, ve kterých podle něj Nečesaný kritizoval českolipskou nemocnici. „Jeho negativní vyjádření vyvolávají mezi pacienty nejistotu a již se projevily v nižších příjmech pacientů v nemocnici. Tato prohlášení nejsou pravdivá. Naopak se daří problémy řešit a zvyšovat kvalitu zdravotní péče," dodal Marek.

Podle Nečesaného ale byl důvodem ke jmenování Pavla Marka jako ředitele českolipské nemocnice fakt, že tamní zdravotnické zařízení úplně nefunguje a je potřeba to změnit. „Českolipská nemocnice právě proto, že nefungovala dobře, byl do ní najat nový člověk. Opravu nelze očekávat, že za nějaké tři nebo čtyři měsíce se něco zásadně změní. Opět se v nejhorším období zavírá neurologie a na dalších oddělení pomáháme svými lékaři. Až začne nemocnice v České Lípě fungovat, panu Markovi osobně poděkuji, protože se to projeví odlehčením liberecké nemocnice,“ dodal Nečesaný.

A co se bude dít dál? V obou nemocnicích se nyní budou hledat noví ředitelé. Zatímco Luděk Nečesaný už se do výběrového řízení v Liberci hlásit nechce, Pavel Marek by chtěl být ředitelem v České Lípě i nadále.

Autoři | Foto

Štítky Pavel Marek, Luděk Nečesaný, Nemocnice Česká Lípa, Krajská nemocnice Liberec, nemocnice, předseda představenstva, Česká Lípa, Liberec, Martin Půta, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další rezignace. Po řediteli Nečesaném odchází i předseda představenstva liberecké nemocnice Marek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.