Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zakalená voda i sinice. Zhoršenou kvalitu vody má pětina koupališť

Zhoršenou kvalitu vody má v Libereckém kraji zhruba pětina sledovaných přírodních koupališť a jezer. Nejčastějšími důvody je zakalená voda a sinice, vyplývá z informací na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Sníženou průhlednost má voda v přírodních koupalištích v Nedamově u Dubé, v Zákupech na Českolipsku, v Košťálově a Sedmihorkách na Semilsku. Mírně zhoršená voda je i na přírodním koupališti v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku. Hygienici lidem na těchto místech doporučují, aby se po koupání osprchovali. Riziko vzniku zdravotních problémů je ale malé.

U dalších tří vodních ploch hygienici nedoporučují koupání citlivým jedincům, tedy těhotným, alergikům či dětem. Na Máchově a Hamerském jezeře na Českolipsku je zhoršená kvalita vody kvůli sinicím, na přírodním koupališti v Chrastavě u Liberce kolísavá kvalita přítoku.

Hygienici sledují v Libereckém kraji 36 vodních ploch, zatím nikde nemuseli koupání zakázat. Současné deštivé počasí ke koupání v kraji ale příliš neláká, podle předpovědi by se mělo zlepšit koncem týdne a příští týden by mohlo být i přes 30 stupňů Celsia.

Autoři | Foto Koupani.cz

Štítky Liberecký kraj, turistika, Kristýna, Hrádek nad Nisou, Hamr na Jezeře, Máchovo jezero, koupání, pláž, přírodní koupaliště, Liberec, Krajská hygienická stanice, okres Česká Lípa, okres Semily, Zákupy, Dubá, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zakalená voda i sinice. Zhoršenou kvalitu vody má pětina koupališť  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.