Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koupaliště mají nadále dobrou kvalitu vody, hygienici zatím nemuseli nikde zakázat koupání

Přírodní koupaliště v Libereckém kraji mají nadále převážně výbornou kvalitu vody, zhoršená je na osmi místech. Hygienici sledují v kraji 36 vodních ploch, koupání zatím nemuseli zakázat na žádné z nich. Vyplývá to z dnešních informací na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Na stupni dva pětiškálové stupnice je v kraji dlouhodobě kvalita vody na koupalištích v Sedmihorkách v Českém ráji, Košťálově nedaleko Semil, Nedamově u Dubé a Zákupech na Českolipsku i jizerskohorském Novém Městě pod Smrkem a v Českém Dubu v Podještědí. Mírně zhoršenou kvalitu pro tato místa hygienici nejčastěji uvádějí kvůli snížené průhlednosti vody. Riziko zdravotních obtíží je ale malé, po koupání se stačí osprchovat.

O stupeň horší kvalita vody je v Máchově jezeře u Doks na Českolipsku. Důvodem je zvýšený výskyt sinic, pro jezero ale nejde o nic neobvyklého. I tady by se lidé měli po koupání sprchovat. Zdravotní problémy mohou mít zejména vnímaví jedinci, tedy těhotné ženy, alergici či děti. Na stupni tři je kvalita vody v přírodním koupališti v Chrastavě u Liberce, které má kolísavou kvalitu přítoku.

Autoři | Foto Město Hejnice

Štítky Liberecký kraj, turistika, Kristýna, Hrádek nad Nisou, Hamr na Jezeře, Máchovo jezero, koupání, pláž, Liberec, Krajská hygienická stanice, okres Česká Lípa, Semily, Zákupy, Dubá, Nové Město pod Smrkem, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště mají nadále dobrou kvalitu vody, hygienici zatím nemuseli nikde zakázat koupání  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.