Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Frýdlantská nemocnice má nového ředitele. Od září ji povede Jan Rais z Liberce

Nemocnice Frýdlant ze skupiny EUC (dříve Euroclinicum) bude mít od září nového ředitele. Nemocnici, která slouží pro 24 tisíc obyvatel Frýdlantské výběžku, povede Jan Rais, který dosud pracoval jako technický ředitel v největší krajské nemocnici v Liberci. Jeho úkolem bude konsolidace vztahů s Krajskou nemocnicí Liberec a se zastupitelstvem města Frýdlant.

Jiří Benedikt, který nemocnici vedl v minulých letech, odešel k 1. dubnu hlavně ze zdravotních důvodů. Od té doby řídil nemocnici člen představenstva EUC a ředitel kliniky v Ústí nad Labem Jiří Madar.

„Pokračujeme v jednáních se zastupitelstvem města Frýdlant, které je majitelem budovy nemocnice, o nové nájemní smlouvě," řekla Dita Fuchsová z EUC.

Podle starosty Frýdlantu Dana Ramzera (ODS) by měli zastupitelé novou smlouvu projednávat na svém zasedání v září. Skupina EUC převzala Nemocnici Frýdlant v roce 2013.

V současné době zaměstnává 240 lidí, z toho je 54 lékařů. Nemocnice má 90 lůžek, 40 z nich je akutních. Péči zajišťuje anesteziologicko-resuscitační oddělení, rentgenologické oddělení, lůžkové chirurgické oddělení a gynekologie. Nemocnice má také lůžka dlouhodobé ošetřovatelské péče. Další péči zajišťuje zařízení ambulantně.

Před dvěma lety zrušila nemocnice kvůli nedostatku lékařů akutní lůžkovou internu, pacienti teď musí jezdit 25 kilometrů do Liberce. Frýdlantsko je ze zbytku kraje špatně dostupné, zejména v zimě. Kvůli omezení péče musel Liberecký kraj loni v březnu posílit ve výběžku zdravotnickou záchrannou službu. Přidal druhou posádku v celodenním režimu, což stálo téměř sedm milionů korun.

Kraj také původně vyjednával o odkoupení tamní nemocnice s EUC, provozovat ji chtěl sám. K dohodě však nedošlo. Společnost EUC chce nemocnici ve Frýdlantu provozovat a dál rozvíjet, investovala do modernizace přístrojů i vybavení.

Autoři | Foto Nemocnice Frýdlant

Štítky EUC, Nemocnice Frýdlant, nemocnice, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Frýdlant, Frýdlantský výběžek, Dan Ramzer, ODS, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlantská nemocnice má nového ředitele. Od září ji povede Jan Rais z Liberce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.