Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pokuty pro tábory v Libereckém kraji jsou nejnižší za deset let

Hygienici v Libereckém kraji uložili při letních kontrolách dětských táborů a podobných akcí jen pět pokut dohromady za 2500 korun. To jsou nejnižší sankce za posledních deset let. Loni uložili 12 pokut dohromady za 12 700 korun. Průběh letošní letní dětské rekreace hodnotí hygienici jako klidný. Nebyly hlášeny žádné mimořádné události, neobjevila se žádná hromadná infekční onemocnění.

Pracovníci krajské hygienické stanice podle Balašové letos zkontrolovali 88 táborů, 11 jiných podobných akcí a pět poskytovatelů stravovacích služeb pro letní dětskou rekreaci v kraji. "Nebyl vydán žádný zákaz k zahájení ani v průběhu konání akce, nebyla vydána žádná opatření v souvislosti s průběhem. Nebyla zjištěna žádná neohlášená akce a nebyla řešena ani žádná stížnost," dodala mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

O letních prázdninách se v Libereckém kraji uskutečnilo 200 akcí letní dětské rekreace ve 286 bězích, kterých se zúčastnilo 15 204 dětí, což je o 1500 více než před rokem. "Nemocnost dětí byla nízká, ve zdravotních denících převažovaly záznamy o drobných úrazech a odřeninách. Lokálně byl hlášen vyšší výskyt přisátých klíšťat," poznamenala Balašová.

Při kontrolách táborů odhalili hygienici 19 závad. Většinou šlo podle Balašové o nevhodné skladování potravin, opotřebované vybavení kuchyně či nedodržování čistoty. Ve zdravotní dokumentaci chyběly doklady zdravotní způsobilosti dospělých vykonávajících dozor u dětí. Hygienici objevili nedostatky také v zajištění podmínek pro osobní hygienu nebo zásobování tábora pitnou vodou.

Autoři

Štítky Liberec, tábor, hygiena, KHSLK, Liberecký kraj, rekreace, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokuty pro tábory v Libereckém kraji jsou nejnižší za deset let  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.