Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zubní pohotovost v Liberci zkrátí své ordinační hodiny

Zubní pohotovost v liberecké nemocnici zkrátí od Nového roku své ordinační hodiny. Zatímco nyní je o víkendech a svátcích služba zajištěna od 8:00 do 15:00, od ledna se provozní hodiny ordinace zkrátí do 13:00. Pohotovost, kterou provozuje Liberecká dentální ve večerních hodinách ve stejných dnech, bude i v příštím roce v provozu od 18:00 do 22:00.

Mezi lékaři všeobecně není velký zájem o provozování zubní ordinace mimo běžné ordinační hodiny. V minulosti se odbor zdravotnictví krajského úřadu snažil formou veřejné zakázky oslovit zubní lékaře na Českolipsku a Semilsku, bohužel bez výsledku.

"Zajištění personálního obsazení pohotovostních služeb v Krajské nemocnici v Liberci je dlouhodobě obtížné. Jedním z opatření je zkrácení ordinačních hodin při zachování finanční dotace nemocnici v částce 1,3 milionu korun za rok, čímž se otevře prostor pro ekonomickou motivaci sloužících lékařů,“ komentuje Přemysl Sobotka (ODS), náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Lékařům často komplikují práci také verbální útoky pacientů. „Problémem jsou také množící se slovní útoky pacientů na sloužící personál. Chceme proto vybavit kamerovým systémem čekárnu a propojit ji s ostrahou nemocnice. Naštěstí zatím nedošlo k žádnému fyzickému napadení,“ dodává Sobotka.

Za provoz pohotovosti platí Liberecký kraj více než 1,3 milionu korun ročně Krajské nemocnici Liberec a 900 tisíc korun Liberecké dentální.

Foto pixabay.com

Štítky Liberec, zubní pohotovost, Liberecký kraj, Přemysl Sobotka, lékař, zubař, Krajská nemocnice Liberec, ODS, okres Česká Lípa, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zubní pohotovost v Liberci zkrátí své ordinační hodiny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.