Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Je to jasné. Novým ředitelem nemocnice bude lékař Richard Lukáš

Generálním ředitelem Krajské nemocnice Liberec bude od Nového roku současný lékařský ředitel Richard Lukáš. Rozhodlo o tom představenstvo nemocnice. To také Lukáše zvolilo předsedou představenstva s platností od 19. října. V čele nemocnice vystřídá Luďka Nečesaného, který rezignoval a ve funkci generálního ředitele skončí 31. prosince.

Lukáš vyhrál ve výběrovém řízení a na místo generálního ředitele ho v úterý doporučila i dozorčí rada největšího krajského zdravotnického zařízení. Do konkurzu na generálního ředitele se přihlásilo devět lidí, jeden byl vyřazen kvůli nesplnění kvalifikačních požadavků.

Generální ředitel Nečesaný, který nemocnici vede od července 2013, se nepřihlásil. V čele nemocnice chce skončit, aby se mohl soustředit na vyřešení osobních problémů. Mimo jiné je jedním ze tří obžalovaných v případu korupce. V souvislosti s údajným předražením dvou zakázek z let 2008 a 2009 na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 23 milionů korun mu hrozí až 12 let vězení. Vinu odmítá.

Krajská nemocnice Liberec je akciovou společností, kde je největším vlastníkem Liberecký kraj a menšinové podíly drží města Liberec a Turnov. Slouží nejen 440 tisícům obyvatelům kraje, ale traumatologie nebo neurochirurgie ošetřují pacienty z celé země.

Od 1. ledna 2014 se nemocnice sloučila s Panochovou nemocnicí Turnov. Vzniklo tak zdravotnické zařízení s 1126 lůžky, které zaměstnává 2450 lidí. Nemocnice loni dosáhla výnosů 2,961 miliardy korun a její hospodaření skončilo čtrnáctimilionovým ziskem. Zařízení připravuje projekt modernizace zhruba za 1,75 miliardy korun. Liberecký kraj letos vypsal výběrové řízení nejen na ředitele Krajské nemocnice Liberec, ale také Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a Nemocnice s poliklinikou v České Lípě.

V České Lípě už je také rozhodnuto a ředitelem zůstal Pavel Marek. Manažer, který v minulosti působil jako generální ředitel sklářské společnosti Preciosa-Lustry v Kamenickém Šenově, byl řízením nemocnice pověřen v únoru. Představenstvo ho na základě výběrového řízení do funkce potvrdilo 4. října. O novém řediteli záchranné služby bude komise rozhodovat 25. října.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Richard Lukáš, KNL, Liberec, nemocnice, ředitel, Luděk Nečesaný, generální ředitel, Krajská nemocnice Liberec, výběrové řízení, Liberecký kraj, Pavel Marek, Turnov, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to jasné. Novým ředitelem nemocnice bude lékař Richard Lukáš  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.