Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Frýdlant má problém. Ve městě možná zůstane jediná dětská doktorka

Ve Frýdlantě potřebují urychleně najít pediatra. Aktuálně zde sice působí dvě dětské doktorky, jedna z nich ale na konci roku končí a ve městě s necelými osmi tisíci obyvatel by tak nebylo možné zajistit plnohodnotnou dětskou zdravotní péči.

Město se nyní intenzivně snaží nového doktora najít. „Kontaktovali jsme Krajský úřad Libereckého kraje, komunikujeme s pediatrickými odborníky, o pomoc při hledání lékaře nebo lékařky pro děti a mládež jsme požádali i EUC a. s. a Všeobecnou zdravotní pojišťovnu České republiky," říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Nepříjemnou situaci v pondělí řešila i Rada města, která pediatra láká i na další výhody. „Případným zájemcům o praxi pediatra ve Frýdlantě můžeme nabídnout městský byt a pak i vybavenou ordinaci v objektu patřícímu městu Frýdlant,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Dětský lékař, pediatr, Frýdlant, Dan Ramzer, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, EUC a.s., Jiří Stodůlka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant má problém. Ve městě možná zůstane jediná dětská doktorka  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.